Αποφεύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τις ουσιαστικές απαντήσεις στο ηθικό ζήτημα που έχει προκύψει
Πίσω από το νομικό πλέγμα «κρύβεται» το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με το «Ποτάμι» για να αποφύγει τις ουσιαστικές απαντήσεις στο ηθικό ζήτημα που έχει προκύψει αναφορικά με την τοποθέτηση κομματικών στελεχών (11 του ΣΥΡΙΖΑ και 2 των ΑΝΕΛ) στις δεκατρείς θέσεις των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι σημειώνει πως μετά από ερώτηση των βουλευτών του Ποταμιού κ.κ. Μαυρωτά και Ορφανού, ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κουράκης δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση και καμία πληροφορία για τις «αξιοκρατικές» διαδικασίες και για τα βιογραφικά των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Η ηγεσία του Υπουργείου επέλεξε να κρυφτεί πίσω από τις «βολικές» διατάξεις του ισχύοντος νόμου ο οποίος, όμως, δεν απαγορεύει τη δημοσίευση στοιχείων για τον τρόπο αξιολόγησης των υποψηφίων διευθυντών, σημειώνει και προσθέτει: «Άλλωστε αν δεν είχε κάτι να κρύψει γιατί το φοβήθηκε».
«Δυστυχώς, όμως, η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ανέμενε ότι ο Υπουργός θα δημοσίευε τα βιογραφικά σημειώματα των επιλεχθέντων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης καθώς τα έργα και οι ημέρες της ηγεσίας του Υπουργείου μέχρι σήμερα δείχνουν ότι το παλαιό κομματοκρατικό σύστημα ζει και βασιλεύει. Βέβαια, αυτή η επιλογή του Υπουργού ρίχνει σκιές ακόμη και σε εκείνα τα στελέχη μεταξύ των 13 περιφερειακών διευθυντών τα οποία μπορεί δικαίως να επελέγησαν γιατί προφανώς η κομματική ταυτότητα δεν είναι ταυτόσημη της ανικανότητας», τονίζει.
Σύμφωνα με το Ποτάμι, «και αν όπως είπε και πρόσφατα ο κ. Πρωθυπουργός σχετικά με την επιλογή των 13 μικρών υπουργών Παιδείας, όπως τους αποκάλεσε, «ακολουθήσαμε και εμείς αυτό το πλαίσιο. Αν θέλετε να το αλλάξουμε να το αλλάξουμε αλλά η διαδικασία έγινε βάση του νόμου», τότε γιατί οι κκ. Μπαλτάς και Κουράκης δεν άλλαξαν το νομοθετικό πλαίσιο στο πρόσφατο νομοσχέδιο όπως κάνουν συνήθως κατά κόρον; Μάλλον εδώ ο νόμος βόλευε και το κατεπείγον δεν ίσχυε όπως για την επιλογή των διευθυντών στα σχολεία. Εν κατακλείδι λοιπόν έχουμε 13 μικρούς Υπουργούς Παιδείας γνωστών κομματικών περγαμηνών αλλά αγνώστων βιογραφικών…».