Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Το Ποτάμι ζητά την σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Με αφορμή τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας

to-potami-

Οι επαναλαμβανόμενες προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας στο Αιγαίο ώθησε το Ποτάμι να ζητήσει την άμεση συγκρότηση και σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής υπό τον υπουργό Εξωτερικόν.

«Για άλλη μια φορά, η Τουρκία αγνοεί τους, αποδεκτούς από όλη τη διεθνή κοινότητα, διεθνείς κανόνες», αναφέρει σε ανακοίνωση του Το Πατάμι και προσθέτει: «Προσβάλλει έτσι όχι μόνο τους γείτονές της αλλά και κάθε έννοια δικαίου θέτοντας, παράλληλα, σε πραγματικό κίνδυνο όχι μόνο την ασφάλεια στο Αιγαίο αλλά την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης. Κι αυτό προκειμένου να προωθήσει τις επιδιώξεις της στο Αιγαίο κρίνοντας οτι η συγκυρία την βοηθάει.

Η ελληνική κυβέρνηση σωστά κατήγγειλε στα Ηνωμένα Έθνη, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τον ICAO, την πρωτοφανή και αλαζονική πρωτοβουλία της Τουρκίας να “δεσμεύσει”, για δέκα μήνες, το κέντρο του Αιγαίου για τη διεξαγωγή ασκήσεων.

Έχουμε πει ότι τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για μικροπολιτική και εσωτερική κατανάλωση. Χρειάζονται υπευθυνότητα και την ευρύτερη δυνατή συναίνεση κι αυτό απαιτεί έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση. Απαιτούνται επίσης κινήσεις που θα ενδυναμώνουν τη διεθνή θέση της χώρας κι όχι κινήσεις που θα την φέρνουν σε αντιπαράθεση με τους πραγματικούς συμμάχους της.

To Ποτάμι ζητεί την άμεση συγκρότηση και σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής υπό τον Υπουργό Εξωτερικόν.

Επαναφέρει επίσης την πρόταση του για σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των Πολιτικών Αρχηγών».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By