Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Το πόθεν έσχες «καίει» δύο υπουργούς της κυβέρνησης

Λόγος για ένα πρώην και ένα νυν στέλεχος της κυβέρνησης που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες

tsipras tsakalwtos

Το πόθεν έσχες δύο υπουργών της κυβέρνησης, ενός νυν και ενός πρώην, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερο πονοκέφαλο στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, υπουργός είχε ξεχάσει για τρία χρόνια να δηλώσει ένα εκατ. ευρώ, πράγμα που έκανε με συμπληρωματική δήλωση φέτος.

Άλλο κυβερνητικό στέλεχος, βάσει του «πόθεν έσχες» του, φαίνεται να έχει μετοχές σε εταιρεία, πράγμα που απαγορεύεται από τους περιορισμούς για συμμετοχή στο κυβερνητικό συμβούλιο, ενώ έχουν εντοπιστεί και βουλευτές που έχουν φορολογικές εκκρεμότητες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, δύο είναι οι πρώην βουλευτές που έχουν φορολογικές εκκρεμότητες και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες.

Μιλώντας στο MEGA η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες Δέσποινα Χαραλαμπίδου δήλωσε ότι στο σύντομο διάστημα της θητείας της παρέλαβε από την προηγούμενη σύνθεση της Επιτροπής μια σειρά από εκκρεμότητες, οι οποίες χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και ήδη εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους ορκωτούς λογιστές.

Είπε επίσης ότι στο διάστημα της θητείας της και μάλιστα στην τελευταία προεκλογική περίοδο ήταν σε διερεύνηση και εξετάστηκαν από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες με τη δική της συμμετοχή ως πρόεδρος της Επιτροπής σειρά τεσσάρων περιπτώσεων υπόχρεων με προβληματικά πόθεν έσχες.

Αυτά τα πόθεν έσχες θα πρέπει, όπως τόνισε, να εξεταστούν από τη νέα Επιτροπή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By