Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Το προσωπικό του Twitter κλήθηκε να εργάζεται από το σπίτι

Το Twitter κάλεσε σήμερα το προσωπικό του να εργάζεται από το σπίτι σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Ο ιός εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο από το τέλος του περασμένου χρόνου που εμφανίστηκε στην κεντρική Κίνα και έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 4.600 ανθρώπους, ενώ πάνω από 126.000 έχουν μολυνθεί.

Το Twitter ήδη έχει ανακοινώσει την υποχρεωτική εργασία από το σπίτι για τους υπαλλήλους της στη Νότια Κορέα, το Χονγκ Κονγκ και την Ιαπωνία νωρίτερα μέσα στον μήνα και τον Φεβρουάριο ανέστειλε όλα τα «μη υποχρεωτικά» επιχειρηματικά ταξίδια στο εξωτερικό.

«Κινούμαστε πέραν της προηγούμενης οδηγίας μας…και έχουμε τώρα πληροφορήσει όλους τους υπαλλήλους μας σε παγκόσμιο επίπεδο ότι πρέπει να εργάζονται από το σπίτι.

Αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου μέτρο, αλλά πρόκεται για μια άνευ προηγουμένου περίοδο», ανέφερε αργά χθες το βράδυ σε ανάρτησή της στο μπλογκ της η υπεύθυνη του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού Τζένιφερ Κρίστι.

Άλλες κολοσσιαίες ιντερνετικές επιχειρήσεις έχουν λάβει παρεμφερή μέτρα για να προφυλάξουν τους υπαλλήλους τους.

Η Google περιόρισε τις επισκέψεις στα γραφεία της στην Σίλικον Βάλεϊ, στο Σαν Φρανσίσκο και στη Νέα Υόρκη, ενώ η Apple έχει καλέσει όσους υπαλλήλους της το επιθυμούν να εργάζονται από το σπίτι.

Η Facebook έκλεισε τα γραφεία της στη Σιγκαπούρη και στο Λονδίνο για απολύμανση από τη στιγμή που ένας υπάλληλός της, ο οποίος είχε περάσει και από τα δύο, βρέθηκε θετικός στον ιό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By