Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Το πρώτο μαγαζί εστίασης για εμβολιασμένους στην Κοζάνη – Τι λέει ο ιδιοκτήτης

Ο πρώτος επιχειρηματίας εστίασης που ανακοίνωσε δημόσια ότι αποφάσισε να δουλεύει με αμιγώς εμβολιασμένους πελάτες στην -πολύπαθη από τον κορονοϊό- Κοζάνη, είναι ένα μαγαζί που προσφέρει υπηρεσίες καφέ και νυχτερινής διασκέδασης και εδρεύει επί της οδού Μουράτη, στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης της δυτικής Μακεδονίας.

Ο επιχειρηματίας, αποφάσισε από τις 15 Ιουλίου να ξεκινήσει να δέχεται μόνον όσους έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο κι έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.

Όπως εξηγεί στη Voria.gr ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Ιωάννης Καλαϊτζής, έλαβε την απόφαση γιατί τη θεωρεί μονόδρομο καθώς «πρέπει ο κόσμος να ξεκινήσει να εμβολιάζεται μαζικά». «Πρέπει να αποδεχθεί τη συγκυρία ώστε να βγούμε όσο γρηγορότερα γίνεται από την κατάσταση από την οποία ζήσαμε, να εμπιστευτεί τους επιστήμονες», αναφέρει.

Ο κ. Καλαϊτζής αναφέρει ότι οι πολίτες είναι μοιρασμένοι και διχασμένοι για το μέτρο που εξήγγειλε η κυβέρνηση και ακολουθεί και το κατάστημά του. Τονίζει όμως ότι στην πορεία ότι ο κόσμος «θα καταλάβει πως δεν υπάρχει κάποιος απώτερος σκοπός».
Παράλληλα, ο ίδιος απευθύνει κάλεσμα και σε άλλους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης να ακολουθήσουν την απόφασή του.

Όσον αφορά το προσωπικό του μαγαζιού, ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι το σύνολο των εργαζομένων έχει κλείσει ή έχει κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

«Εξηγήσαμε στα παιδιά το σκεπτικό μας και το πήραν θετικά, χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε πίεση και πάντα με σεβασμό στην ελεύθερη επιλογή του καθενός».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By