Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Το πρώτο βήμα για την ένταξη Ατόμων με Αναπηρία στην αγορά εργασίας

Πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Καριέρας για ΑμεΑ Career Fair.4all με στόχο την προσβασιμότητα και την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας.

Στην Ελλάδα του 2017, υπάρχουν ακόμη κάποια πράγματα που δεν είναι αυτονόητα: η προσβασιμότητα και η ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας είναι ένα από αυτά. Άνθρωποι που παρά το πλούσιο βιογραφικό τους θεωρούν ότι δεν μπορούν να βρουν εταιρείες που να είναι προσβάσιμες και να τους δίνουν ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 29 Απριλίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ethelon, η Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία Career Fair.4all. Η διοργάνωση έγινε από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ethelon με την υποστήριξη του kariera.gr και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση μέσω του προγράμματος  “Σημεία Στήριξης”.

Δεκαεννέα εταιρείες πραγματοποίησαν περισσότερες από 1.000 συνεντεύξεις με περίπου 250 άτομα με αναπηρία ενώ πάνω από 350 άτομα παρευρέθηκαν συνολικά στην Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία, στον Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας, Hack.4all, καθώς και στις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By