Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Το σχόλιο του Ρώσου Επίτροπου Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας, για την επίσκεψη Ομπάμα

Την περιοδεία του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα σε χώρες της Ευρώπη σχολίασε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι.

«Για μένα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς και γιατί ξεκινάει από την Αθήνα. Εκτιμώ ότι, απ΄ την άλλη, ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος θα ήθελε να δώσει και μια νότα ενίσχυσης στην πανατλαντική επίδραση ανάμεσα και σε πολιτικές δυνάμεις μέσα στην Ελλάδα που δεν είχαν ιδιαίτερα φιλοαμερικανική κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, με την επίσκεψή του στο Βερολίνο προτίθεται, προφανώς , να στηρίξει και να ευχαριστήσει όλες εκείνες τις δυνάμεις που προώθησαν την αμερικανική πολιτική σε όλα μέσα στην Ευρώπη, πριν απ΄ όλα την καγκελάριο Μέρκελ και άλλου πολιτικούς της σημερινής Γερμανίας», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Σλούτσκι, κάθε απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα έκανε μια περιοδεία σε χώρες- κλειδιά του ευρωπαϊκού χώρου.

«Εκεί όπου η αμερικανική επιρροή ήταν υψηλή, η επίσκεψή του θα έχει το χαρακτήρα της επικύρωσης και συνέχισης αυτής της πολιτικής, μαζί και του επιθετικού χαρακτήρα της και του μονοπολικού τρόπου θεώρησης των πραγμάτων. Εκεί όπου η πολιτική αυτή αμφισβητείται και προβληματίζει, θα επιδιώξει να βρει τρόπους επαναφοράς της», ανέφερε ο πρόεδρος της ρωσικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.

«Τώρα, πως θα συνεχίσουν να ενεργούν στη διεθνή σκηνή οι ΗΠΑ με την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ στην προεδρία, μαζί και σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, εκτιμώ ότι αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τη Μόσχα, αλλά κυρίως από το πώς θα προσεγγίσει το θέμα η ομάδα του Τράμπ, όπως είχαμε μέχρι τώρα την ομάδα του Ομπάμα, χωρίς να υπάρξει κάποια ιδιαίτερη επιτυχία στη διμερή συνεργασία», σημείωσε ο ίδιος.

Συμπερασματικά, δεν πρόκειται να προσεγγίσουμε την περιοδεία Ομπάμα στην Ευρώπη, σαν κάτι περισσότερο από αυτό που είναι, καταλήγει στην δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By