Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

To … scooter-sharing θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Αθήνα

Δεν έχουν τέλος οι εφαρμογές της οικονομίας διαμοιρασμού.

Μετά το Uber για τα αυτοκίνητα και το AirBnb για τα ακίνητα, μετά τα Lime και Hive για τα πατίνια, ήρθε η σειρά των scooters να γίνουν …δανεικά με βραχυχρόνια ενοικίαση.

Μια νέα startup στην Ελλάδα “πείραξε” λίγο το βασικό concept τού “χρειάζομαι πατίνι -βρίσκω πατίνι στις προκαθορισμένες θέσεις- το πληρώνω- το χρησιμοποιώ- το επιστρέφω” σε μια υπηρεσία που εκμισθώνει για λίγο μηχανές μικρού κυβισμού -και μάλιστα dock less.

Την πρώτη scooter Sharing εφαρμογή στην Ελλάδα, πρόκειται να παρουσιάσει η MR PENGU PUBLIC COMPANY LTD με έδρα την Κύπρο σε συνεργασία με την Γερμανική wunder mobility και την κινέζικη Niu.

Η BEE, περί ης ο λόγος…

Στόχος του νέου αυτού εγχειρήματος, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η παροχή εύκολων λύσεων μετακίνησης για όλους μέσα στην πόλη, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα αποσυμφόρηση του αστικού κέντρου, καθώς και βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Αθήνας.

Το scooter Sharing λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά πατίνια. Ο χρήστης κατεβάζει την εφαρμογή, ξεκλειδώνει το μηχανάκι του και το χρησιμοποιεί για όσο χρόνο θέλει, ξεκινώντας από ένα λεπτό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα scooters από οπουδήποτε και να τα αφήσουν οπουδήποτε, ενώ η χρήση τους γίνεται με την εισαγωγή προσωρινού κωδικού, τον οποίο “δημιουργεί” κάθε φορά μια εφαρμογή, όταν “σκαναριστεί” ο QR code πάνω στο μηχανή. Αμέσως μετά, η κλειδαριά πάνω στο scooter ανοίγει και είναι διαθέσιμο για διαδρομές.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By