Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Tο σουβλάκι της «Βόνιτσας»

«Όταν δοκιμάσεις το σουβλάκι της «Βόνιτσας» με κρέας από αρνί, το χοιρινό πια θα σου φαίνεται αδιάφορο, το κοτόπουλο άνοστο και το ντονέρ μια φρεναπάτη»

ARNI

Η μεγάλη διαφορά σε αυτό το σουβλάκι είναι το κρέας από αρνί. Όταν δοκιμάσει κάποιος αυτό το παρασκεύασμα, δύσκολο να αποδεχτεί σουβλάκι με άλλο κρέας μέσα. Το χοιρινό θα του φαίνεται αδιάφορο, το κοτόπουλο άνοστο και το ντονέρ μια φρεναπάτη.

Το σουβλατζίδικο αυτό ειδικεύεται στις σούβλες. Κι αν έχει κάποιο ντεφό είναι πως δεν υπάρχουν καθίσματα, για να γευτεί κάποιος τα εδέσματα επί τόπου. Πολλές φορές είδα μικρά νυμφίδια να λείχουν με ναμποκοφική λαγνεία τα χείλια τους, τρώγοντας τα σουβλάκια τους σε σκαλοπάτια γειτονικών σπιτιών.

s1 s2

Ο ιδιοκτήτης κατάγεται –πώς αλλιώς; – από τη Βόνιτσα κι αγαπάει την Ιστορία, μόνο που δεν έχει πολύ χρόνο για να διαβάσει, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος (υπάρχουν και κάποιοι που δουλεύουν σ’ αυτόν τον τόπο).

Θα ήθελα να μιλήσω περισσότερο γι’ αυτό το μέρος, μα πρέπει να βιαστώ. Η αγαπημένη μου ξύνει μέσα τους τοίχους κι έχει αρχίσει να ξηλώνει την κουζίνα. Πρέπει να τρέξω για το καταπραϋντικό της, τρέχω κιόλας, για την ακρίβεια πετώ, το ραντεβού μας είναι απέναντι απ’ του Νέου Κόσμου το μετρό.

s3 s4

 

Βόνιτσα: Ηλία Ηλιού 91, Νέος Κόσμος.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By