Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Το σπορ αυτοκίνητο της Κίνας

Ήρθε η ώρα που οι Κινέζοι παρουσιάζουν επιτέλους και ένα σπορ μοντέλο. Για να καταλάβουμε την δυναμική που υπάρχει αυτή την στιγμή στην χώρα, το μοντέλο που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι προϊόν μιας εταιρίας που δημιουργήθηκε πριν λίγο καιρό, και σκοπεύει να το βγάλει στην παραγωγή στα μέσα του 2023.

Η εταιρία ονομάζεται SSC και το όμορφο μικρό κουπέ SC-01. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο στις διαστάσεις ενός Audi TT ή μιας Alpine A110, με πολύ ισορροπημένες αναλογίες και έντονο ευρωπαϊκό “χρώμα” στην σχεδίασή του.

Το βάρος του νέου σπορ μοντέλου περιορίζεται στα 1.300 κιλά, νούμερο εξαιρετικό για ηλεκτρικό αυτοκίνητο (είναι για παράδειγμα πολύ πιο ελαφρύ από το ΤΤ, που ξεπερνά τα 1.500 κιλά).

Η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται σε όλους τους τροχούς χάρη σε δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Η συνδυαστική ισχύς θα φθάνει τους 435 ίππους, με το 0-100 χλμ/ώρα να επιτυγχάνεται σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι η μπαταρία του θα επαρκεί για 500 χιλιόμετρα ηλεκτρικής κίνησης. Μάλιστα έχει γίνει ειδική μελέτη για την τοποθέτηση της μπαταρίας πίσω από την πλάτη των επιβατών ώστε να επιτευχθεί σωστή κατανομή βάρους, στοιχείο απαραίτητο για ένα καθαρόαιμο σπορ μοντέλο.

Το κόστος του νέου αυτοκινήτου υπολογίζεται κοντά στα 40.000 ευρώ. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει μετά το μέσον του 2023 και προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν θα εξαχθεί σε αγορές και εκτός Κίνας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By