Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Το Spotify εμφάνισε κέρδη για πρώτη φορά στην ιστορία του

Θα καταφέρει, όμως, η εταιρεία να διατηρήσει την κερδοφορία της;

Το Spotify πέρα του ότι πρόκειται να προσπαθήσει να γίνει ένας γίγαντας στον κλάδο των podcast, με δύο νέες εξαγορές, η εταιρεία κατάφερε να ξεπεράσει ένα σημαντικό ορόσημο με την υπηρεσία της για streaming μουσικής. Σήμερα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η εταιρεία δημοσίευσε ότι εμφάνισε κέρδη.

Σωστά. Περίπου 13 χρόνια και 96 εκατ. επί πληρωμή συνδρομητές αργότερα, η Spotify επιτέλους βγάζει χρήματα. «Για πρώτη φορά στην ιστορία της, τα Λειτουργικά Έσοδα, τα Καθαρά Έσοδα και οι Καθαρές Ταμειακές Ροές ήταν όλα θετικά», αναφέρει η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Spotify. Συγκεκριμένα, η εταιρεία εμφάνισε λειτουργικά κέρδη ύψους 94 εκατ. ευρώ.

Αυτό είναι ίσως ένα θετικό σημάδι για ολόκληρη την βιομηχανία, και όχι μόνο για την Spotify, καθώς η εταιρεία ηγείται, χωρίς αμφιβολία, του κλάδου. Αυτοί οι 96 εκατ. συνδρομητές είναι σχεδόν οι διπλάσιοι των 50 εκατ. συνδρομητών της Apple Music, και η Spotify ανακοίνωσε ότι είχε 207 εκατ. ενεργούς μηνιαίους συνδρομητές συνολικά το προηγούμενο τρίμηνο.

Δεδομένων όλων αυτών, το κέρδος μπορεί να μην κρατήσει. Η εταιρεία προβλέπει απώλειες από 50 μέχρι 100 εκατ. ευρώ για το επόμενο τρίμηνο και από 200 μέχρι 360 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς.

By