Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Το ΣτΕ ανακοινώνει αύριο την απόφασή του για την εγγύηση της Β.Σταμάτη

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αποφυλακίστηκε πρόσφατα με τον περιοριστικό όρο της εγγυοδοσίας των 50.000 ευρώ

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Αύριο Παρασκευή αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με την αίτηση αναστολής που κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη κατά της υπουργικής απόφασης, με την οποία δεν παρατείνεται η μη καταβολή των εγγυοδοσιών, λόγω των capital controls.

Οι σύμβουλοι της Επικρατείας άκουσαν τις θέσεις των συνηγόρων της Βίκυς Σταμάτη, αλλά και των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης, τους οποίους κάλεσαν σε ακρόαση. Στη συνέχεια, οι Σύμβουλοι αποσύρθηκαν σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν επί της αίτησης.

Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αποφυλακίστηκε πρόσφατα με τον περιοριστικό όρο της εγγυοδοσίας των 50.000 ευρώ, το οποίο όμως δεν καταβλήθηκε λόγω των capital controls. Με υπουργική απόφαση είχε ανασταλεί η καταβολή των εγγυοδοσιών μέχρι 31 Οκτωβρίου, ωστόσο η προθεσμία αυτή δεν παρατάθηκε από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών, με αποτέλεσμα η Βίκυ Σταμάτη να υποχρεούται να καταβάλλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό της εγγυοδοσίας, αύριο 5 Νοεμβρίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By