Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Το «στοίχημα» της Μέι στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου

Το νέο πολιτικό στοίχημα της πρωθυπουργού της Βρετανίας σχολιάζεται στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου. .Η προεκλογική περίοδος αν και σύντομη, θα διχάσει.

Αδίστακτη και με έναν πρωτοφανή πολιτικό κυνισμό η Τερέσα Μέι ανοίγει τον δρόμο για τις πρόωρες εκλογές στη Βρετανία με διπλό στόχο: να λάβει καθαρή εντολή για το Brexit και να συνθλίψει το κόμμα των Εργατικών. Το σχόλιο του Μάθιου Νόρμαν στον Independent συμπυκνώνει σε μια πρόταση το εγχείρημα της πρωθυπουργού της Βρετανίας, το οποίο σχολιάζεται σήμερα στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου.

Η Τερέσα Μέι θέλει μια ισχυρή εντολή για το Brexit, θέλει να κάμψει και τις τελευταίες αντιστάσεις στο εσωτερικό των Τόρις, να πνίξει τις φωνές απόσχισης στη Σκωτία και βέβαια να δώσει το τελικό χτύπημα στους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν. Οι δημοσκοπήσεις φαίνεται να την ευνοούν. Οι Τόρις προηγούνται των Εργατικών με 21%, ποσοστό που αν αποτυπωθεί στις κάλπες οδηγεί σε πλειοψηφία 100 εδρών. Σήμερα η διαφορά από τους Εργατικούς είναι μόλις 17 έδρες.

Η προεκλογική περίοδος αν και σύντομη, οι εκλογές  θα διεξαχθούν στις 8 Ιουνίου, θα πολώσει εκ νέου τη βρετανική κοινωνία.

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By