Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Το στοίχημα της τομάτας κερδίζει ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Η Wondeplant λειτούργησε για πρώτη φορά στα τέλη του 2011 και είναι δημιούργημα πέντε επιχειρηματιών, των Σπύρου Θεοδωρόπουλου (Chipita AE), Σταύρου Νένδου (Select Αρτοσκευάσματα), Αχιλλέα Φώλια (Goodys), Μιχάλη Αραμπατζή (Ελληνική Ζύμη) και Θέμη Μακρή.

Αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη στο χώρο της υδροπονικής τομάτας. Ο λόγος για την Wonderplant του επιχειρηματία Σπύρου Θεοδωρόπουλου της Chipita, η οποία μέσα στο 2017 κατάφερε να ενισχύσει τόσο τις πωλήσεις όσο και τα κέρδη της.

Μάλιστα εντός του 2018 η εταιρεία ολοκλήρωσε την εγκατάσταση ενός ακόμη θερμοκηπίου τομάτας 40 στρεμμάτων, αυξάνοντας έτσι σημαντικά την παραγωγική της δυναμικότητα.

Wonderplant

Το 2017 οι πωλήσεις της ανήλθαν σε  17,673 εκατ. ευρώ έναντι 16,588 εκατ. ευρώ το 2016 παρουσιάζοντας αύξηση 6,54%. Αύξηση εμφανίζουν και τα κέρδη προ φόρων τα οποία ανήλθαν στα 3,537 εκατ. ευρώ, έναντι 2,88 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 22,66% ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 5,836 εκατ. ευρώ από 5,205 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 12,11%.
Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 2,64 εκατ. ευρώ έναντι 2,08 εκατ. ευρώ το 2016.

Η Wondeplant λειτούργησε για πρώτη φορά στα τέλη του 2011 και είναι δημιούργημα πέντε επιχειρηματιών, των Σπύρου Θεοδωρόπουλου (Chipita AE), Σταύρου Νένδου (Select Αρτοσκευάσματα), Αχιλλέα Φώλια (Goodys), Μιχάλη Αραμπατζή (Ελληνική Ζύμη) και Θέμη Μακρή.

Αποτελεί το επιχειρηματικό εγχείρημα, που ξεκίνησε εν μέσω κρίσης και το οποίο φιλοδοξεί να δώσει νέα ώθηση στην καλλιέργεια των οπωροκηπευτικών, αλλά και στην τόνωση της ελληνικής και τοπικής οικονομίας.

Σε 120 στρέμματα υαλόφρακτου θερμοκηπίου υψηλής τεχνολογίας, βοηθητικών χώρων και συσκευαστηρίου τυποποιητηρίου στην Πετρούσα Δράμας, η εταιρία Wonderplant παράγει και συσκευάζει ανώτερης ποιότητας προϊόντα: Επιτραπέζια ντομάτα-beef και ντομάτα σε τσαμπί-cluster με τη μέθοδο της Υδροπονίας και σύμφωνα με τις αρχές της ολοκληρωμένης διαχείρισης στη γεωργική παραγωγή.

Η μονάδα υδροπονικής καλλιέργειας είναι ένα πρότυπο συγκρότημα που αξιοποιεί την ολλανδική τεχνογνωσία για την καλλιέργεια κηπευτικών. Διαθέτει ιδιόκτητο τυποποιητήριο και συσκευαστήριο και αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα στον τομέα της γεωργίας.

Η αρχική επένδυση ξεπέρασε τα 24 εκατ. ευρώ, ενώ το συγκρότημα καλύπτει 120.000 τ.μ. στεγασμένου χώρου σε έκταση συνολικής επιφάνειας 400 στρεμμάτων, η οποία περιλαμβάνει και δύο τεχνητές λίμνες έκτασης 10.000 τ.μ. που συγκεντρώνουν το βρόχινο νερό, αξιοποιώντας το στην υδροπονική καλλιέργεια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By