Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Το συγκινητικό «Αντίο» του αστυνομικού που πρόσεχε το άτυχο προσφυγόπουλο στη Μόρια

Το δικό του ξεχωριστό Αντίο στον αδικοχαμένο Bares, είπε ο αστυνομικός Κωνσταντίνος Βαγγέλης, ο οποίος κατάγεται από το Τσεπελοβο Ιωαννίνων, όμως τους τελευταίους μήνες υπηρετούσε στη Μυτιλήνη.

Ο Κωνσταντίνος Βαγγέλης από τη δεύτερη ημέρα που πάτησε το πόδι του στο νησί είχε έναν φίλο, έναν καινούργιο μικρό φίλο, το προσφυγόπουλο από το Ιράκ που τον αγκάλιαζε καθημερινά και πριν λίγες ημέρες έχασε τη ζωή του, καθώς η σκηνή που έμενε στη Μόρια της Λέσβου τυλίχτηκε στις φλόγες.

Η ανάρτηση του αστυνομικού ραγίζει κυριολεκτικά καρδιές και μέσα σε λίγα λεπτά έγινε viral, καθώς συγκίνησε όλη την πανελλήνια διαδικτυακή κοινότητα. Συγκίνησε τους πάντες και πέρασε μία άλλη πτυχή σε αυτή την υπόθεση, πιο προσωπική, πιο ανθρώπινη, που λύγισε όποιον διάβασε το κείμενο και είδε τις φωτογραφίες του μικρού αυτού άγγελου.

Δείτε τι ακριβώς έγραψε ο Κωνσταντίνος Βαγγέλης στον προσωπικό του λογαριασμό:

BARES
Δυο λόγια για τον Bares…έναν μικρό Άγγελο από το Ιράκ που δεν πρόλαβε τη Ζωή…
Ήρθες αγγελάκι μου και τύλιξες αυτά τα δυο χεράκια γύρω μου στη δεύτερη υπηρεσία που έκανα στο νησί. Κι από τότε σε είχα σε κάθε βάρδια μαζί μου…Σε είχα συντροφιά δυο μήνες με περίμενες είχα δεν είχα κάτι να σου φέρω, τρύπωνες στην αγκαλιά μου και έμενες εκεί……
Και σήμερα με πήραν οι συνάδελφοι και μου είπαν ότι εσύ ήσουν η ψυχούλα που κάηκε προχτές στη φωτιά της Μόριας, το Ψυχοπαίδι…..
Πλήρωσες ακριβά το Ευρωπαικό όνειρο των γονιών σου, τον πόλεμο, την προσφυγιά…..
Έγινες εσύ το Θύμα και που είναι οι Θύτες;
Καλό Ταξίδι Αγγελάκι μου, μακάρι να μπορούσα να σε ξανακούσω να τρέχεις στην κατηφόρα και να φωνάζεις Police ή μάλλον όπως το έλεγες Pulice……»

Μια ώρα περίπου μετά την ανάρτηση του, η οποία συνοδευόταν από τέσσερις φωτογραφίες των δυο, ο Κωνσταντίνος Βαγγέλης επέλεξε για κύρια εικόνα του προφίλ του, μια φωτογραφία του με το μικρό του φίλο που δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας.

konstantinos-vaggelis-astinomikos-prosfigopoulo

(Visited 1 times, 1 visits today)