Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Το θωρακισμένο Defender της Inkas

Η Inkas αποκάλυψε το Land Rover Defender με τις επεμβάσεις που έκανε για να προσφέρει προστασία 360 μοιρών από όλους τους τύπους όπλων. Είναι ικανό να αντέχει σε δύο ταυτόχρονες εκρήξεις χειροβομβίδων DM51, παρά το γεγονός πως εμφανισιακά δεν δείχνει τίποτα από τα ιδιαίτερα χαρίσματά του. Η Inkas είχε στόχο να διατηρήσει την αναλλοίωτη την εμφάνιση του SUV.

Το επίπεδο της θωράκισης που προσφέρει το Defender μετά τις επεμβάσεις, είναι το CEN 1063 BR6, κάτι που σημαίνει πως οι επιβάτες του μοντέλου δεν έχουν να φοβούνται τίποτα αν οι επιτιθέμενοι χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα με διαμέτρημα 7,62 χιλιοστών αλλά και χειροβομβίδες. Η εταιρεία πέτυχε τους στόχους της εφαρμόζοντας ολοκληρωμένα μέτρα θωράκισης.

Αυτή αφορά στις πλευρές του οχήματος, την οροφή αλλά και το κάτω μέρος. Οι γυάλινες επιφάνειες έχουν αντικατασταθεί από βαλλιστικό κρύσταλλο, ενώ στις πλάτες των πίσω επιβατών, έχει εγκατασταθεί ένα θωρακισμένο διαχωριστικό. Ανάλογα έχει ενισχυθεί η αντοχή του ρεζερβουάρ, καθώς και πολλά καίρια σημεία του αμαξώματος, ενώ τα ελαστικά που τοποθετεί η Inkas είναι τεχνολογίας run-flat.

Εκτός από το να διατηρεί την εμφάνιση αναλλοίωτη, η Inkas ήθελε επίσης να διατηρήσει και τα πολύ καλά οδικά χαρακτηριστικά του πολυτελούς Land Rover. Για να ανταπεξέρχεται στο επιπλέον βάρος, η εταιρεία έχει αναβαθμίσει τα φρένα και την ανάρτηση. Ο κινητήρας δεν έχει δεχτεί επεμβάσεις, με το V8 σύνολο των 5,0 λίτρων της Land Rover να αποδίδει 525 ίππους- που είναι μάλλον υπεραρκετοί.

By