Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Το top5 του Αδάμ Τσαρούχη

Αυτά είναι τα τραγούδια και οι μουσικές που έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη του Έλληνα μουσικού.

Μετά από δύο επιτυχημένες εμφανίσεις στο Kiku στο Κολωνάκι, ο Αδάμ Τσαρούχης θα ανηφορίσει προς το Ψυχικό, παρέα με όλα τα αγαπημένα του ακούσματα. Ο ταλαντούχος ερμηνευτής θα εμφανιστεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στο K for Kiku, σε μια βραδιά γεμάτη jazz μουσικές Νikkei γαστρονομικές δημιουργίες.

Με αφορμή το επερχόμενο live του βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του και να μας εκμυστηρευτεί το soundtrack της ζωής του. «Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου άκουγα ώρες ολόκληρες μουσικές σε δίσκους, κασέτες και αργότερα σε CD, ενώ τα πρώτα μου χρήματα πήγαν στην αγορά δίσκων από τους αγαπημένους μου τραγουδιστές. Αν και μου είναι πολύ δύσκολο να επιλέξω τα πέντε πιο αγαπημένα μου τραγούδια, για το soundtrack της ζωής μου θα έβαζα τα εξής»:

1. Quincy Jones & His Orchestra – Soul Bossa Nova Ένας αγαπημένος μου παραγωγός και μουσικός. Ένα τραγούδι και ένας δίσκος που έχω πάντα στα playlists των κομματιών που επιλέγω. Δεν ξέρω πόσες φορές έχω ακούσει τον συγκεκριμένο δίσκο. Μια υπέροχη ορχήστρα με πνευστά και παιχνιδιάρικη διάθεση. Ο Quincy Jones είναι ένας μεγάλος παραγωγός και ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από κάποιους από τους σπουδαιότερους δίσκους των τελευταίων χρόνων.

2. Donny Hathaway – A Song For You O αγαπημένος μου άντρας vocalist. Μια βελούδινη φωνή γεμάτη συναίσθημα. Έχω ακούσει τους δίσκους του άπειρες φορές καθώς και τις live εμφανίσεις του. Μια soul φωνή με μεγάλες δυνατότητες και τρομερή ερμηνεία. Το Song For You είναι ένα υπέροχο τραγούδι αγάπης. Τόσο ερωτικό και παράλληλα ατμοσφαιρικό.

3. Whitney Houston – The Greatest Love of All Η αγαπημένη μου τραγουδίστρια Ever! Η τεχνική, η ομορφιά φωνής, το πάθος στην ερμηνεία. Μια σπουδαία φωνή που μπορούσε να πει πολλά διαφορετικά είδη μουσικής. Πραγματικό σχολείο για πάρα πολλούς τραγουδιστές. Από τους πρώτους δίσκους που αγόρασα. Το συγκεκριμένο live πρέπει να το έχω δει και ακούσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στο YouTube.

4. Κώστας Καπνίσης – Γελάς Αγαπάω την ελληνική τζαζ σκηνή και ειδικά τον Κώστα Καπνίση. Ένας μεγάλος έλληνας συνθέτης με πάρα πολύ όμορφες μελωδίες και μουσικές. Αγαπώ αυτές τις εποχές που έχουν μεγάλο ρομαντισμό και λυρισμό. Ένα τραγούδι που μου αρέσει πολύ να τραγουδάω στα προγράμματα που κάνω.

5. Frank Sinatra – My Way Από τη λίστα μου δεν θα μπορούσε να λείπει ο Frank Sinatra. Τα λόγια είναι λίγα για αυτόν τον καλλιτέχνη. Ένας τραγουδιστής – σφραγίδα για την τζαζ μουσική και όχι μόνο. Νομίζω ότι δεν υπάρχει άντρας τραγουδιστής που να μην έχει παρακολουθήσει τον Frank. Δηλώνω μεγάλος θαυμαστής του, ενώ το συγκεκριμένο τραγούδι αποτελεί τραγούδι – σταθμό.

πηγή: andro.gr

By