Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

To Τσέρνομπιλ γίνεται ηλιακή φάρμα

Τον Απρίλιο του 1986, το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνομπίλ κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος γης στο βόρειο τμήμα της Ουκρανίας.

Η εργατική πόλη του Pripyat εκκενώθηκε για να γίνει μια από τις πιο διαβόητες πόλεις φαντάσματα του κόσμου, ενώ δεκάδες χωριά κοντά στον πυρηνικό σταθμό εγκαταλείφθηκαν ως μολυσμένα από τη ραδιενεργή ακτινοβολία, στον αέρα και το νερό. Στην ίδια την καρδιά της Ζώνης Αποκλεισμού, ωστόσο, το ίδιο το εργοστάσιο θα αρχίσει να έχει πλήθος δραστηριοτήτων.

Ο πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής του Τσερνομπίλ εξακολουθούσε να παράγει ενέργεια για 14 χρόνια μετά το ατύχημα στον Αντιδραστήρα 4. Ο αντιδραστήρας 2 δεν έκλεισε πριν από μια πυρκαγιά το 1991. Ο αντιδραστήρας 1 ακολούθησε το 1996. Ο αντιδραστήρας 3 ήταν σε λειτουργία μέχρι τον Δεκέμβριο του 2000 και από τότε το Τσερνομπίλ δεν παράγει καθόλου ενέργεια – μέχρι τώρα.

Το ουκρανικό-γερμανικό έργο Solar Chernobyl ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια ηλιακή φάρμα ακριβώς δίπλα στους αντιδραστήρες του Τσερνομπίλ. Το έργο θα ξεκινήσει και θα διαρκέσει για επτά χρόνια με σκοπό να ζωντανέψει ξανά την περιοχή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By