Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Το twitter χλευάζει την κυβέρνηση για την απομάκρυνση Σφακιανάκη

Οι πολίτες αντιδρούν στην απομάκρυνση ενός εκ των πλέον πολύτιμων προσώπων της ΕΛΑΣ

sfakianakis660_01113

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση της απομάκρυνσης του Μανώλη Σφακιανάκη από την θέση του ως επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ.

Ήταν ο άνθρωπος που έστησε την υπηρεσία από το μηδέν και σημείωσε πολύ σπουδαίες επιτυχίες στο πλαίσιο της δράσης του, προφυλάσσοντας κυρίως ανηλίκους από τις κακοτοπιές του Διαδικτύου.

Το «ευχαριστώ» ήταν η μετακίνησή του σε μια ουσιαστικά ανενεργή υπηρεσία, η τοποθέτησή του δηλαδή «στο ψυγείο», μέχρι την αποστρατικοποίησή του, όπως είναι η χαρακτηριστική έκφραση.

Η κίνηση αυτή, που έχει ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας, η οποία γνώριζε τον αξιωματικό μέσω του έργου του στην συγκεκριμένη υπηρεσία, δεν άφησε αδιάφορη ούτε την ελληνική σφαίρα του Twitter.

Η είδηση έγινε γνωστή αργά χθες το βράδυ και αμέσως έγινε πρώτο trend το hashtag #sfakianakis. Χρήστες όλων των ηλικιών, αλλά και όλου του πολιτικού φάσματος, έσπευσαν να κατακεραυνώσουν, με μεγάλες δόσεις χιούμορ, αλλά και οργής, την απόφαση αυτή.

Είναι μια απόφαση εναντίον των παιδιών μας των ίδιων, λέει η πλειοψηφία, αναφερόμενη στα σπουδαία επιτεύγματα του Μανώλη Σφακιανάκη, τόσο στην αποτροπή αυτοκτονιών ανηλίκων, όσο και στην εξάρθρωση κυκλωμάτων παιδεραστίας και παιδικής πορνογραφίας.

Όσο κι αν κάποιος προσπαθήσει να δει το θέμα «θετικά», δεν μπορεί να καταφέρει και όσο κι αν κάποιοι προσπάθησαν να σταθούν στο πλευρό της κυβέρνησης, δεν μπόρεσαν να βρουν άλλο επιχείρημα από το «τι μας νοιάζει τι κάνουν οι μπάτσοι».

Διαβάστε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά tweet:

 • Ξαφνική αποχώρηση του #sfakianakis απο τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το τερμάτισαν οι άχρηστοι του #syriza
 • Να δεις που θα ξέμεινε κανας τριτοξάδερφος του πρωθυπουργού αδιόριστος και είπαν να τον βολέψουν στη ΔΗΕ. #sfakianakis
 • Θα σου κολλησουν ρετσινια, θα πουν ο Μανωλης απο Σφακια απ το hacking έχει κολλήσει #sfakianakis #syriza_xeftiles
 • Τελικά το πρόβλημα των Συριζαίων με την αριστεία δεν σταματούσε μόνο στην παιδεία…#sfakianakis
 • Ο #sfakianakis θα είναι η αρχή του τέλους της κατάντιας που μας κυβερνά. Το τερμάτισαν!
 • Είπαμε: η αριστεία είναι ρετσινιά #sfakianakis
 • Υποψιάζομαι ότι ο επερχόμενος έλεγχος του διαδικτύου, συνδέεται με την απομάκρυνση του απόλυτα επιτυχημένου #Sfakianakis.
 • Εντάξει μαλάκες είστε τέρμα γελοίοι, ούτε στην καλύτερη πιάτσα ταξί δεν έχουν τόσο καθαρή άποψη για τις κρίσεις της αστυνομίας! #sfakianakis
 • Δεν πιστεύω η απομάκρυνση του #sfakianakis να μην έχει αριστερό πρόσημο και ηθικό πλεονέκτημα!
 • Περιμένω να βάλουν στην θέση του #sfakianakis κάποιον που θα μπορεί να κάνει πρόσθεση στο excel. Ξεφτίλα, αυτό μόνο
 • Από ότι φαίνεται πάντως,δεν είσαι εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ μόνο αν του ασκείς κριτική,είσαι και αν είσαι καλός στη δουλειά σου!#sfakianakis
(Visited 1 times, 1 visits today)
By