Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Το Βrexit έχει κλείσει σπίτια στη Βρετανία

Το θέμα της αποχώρησης της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή οικογένεια προκαλεί γκρίνιες στα ζευγάρια και πολλές φορές οδηγεί στον χωρισμό.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η ιστοσελίδα κοινωνικών γνωριμιών «Eharmony» διενήργησε μία έρευνα ζητώντας από 2.000 μέλη της να εξηγήσουν εάν το Brexit έχει επηρεάσει τις σχέσεις τους.

Περίπου το 16% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το Brexit έχει διαταράξει τη σχέση με φίλους, συγγενείς και συναδέλφους.

Επιπλέον, τα ζευγάρια δήλωσαν ότι χώρισαν τον επί πολλά χρόνια σύντροφό τους ή σταμάτησαν να βλέπουν κάποιο νέο σύντροφο.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι υποστήριξαν ότι είχαν διακόψει κάθε επαφή με συγγενή εξαιτίας των διαφορετικών απόψεων για το Brexit.

Στη κατηγορία των νέων, το 11%, ηλικίας 18-34 ετών παραδέχονται ότι οι οικογενειακοί δεσμοί τους υπέστησαν πλήγμα .

Περίπου 1,6 εκατομμύρια ζευγάρια χώρισαν λόγω διαφωνίας για το Brexit

Από το δημοψήφισμα του 2016 έως σήμερα, περίπου το 2,3% των ερωτηθέντων- δηλαδή 1,6 εκατομμύρια ζευγάρια σε εθνικό επίπεδο – παραδέχτηκαν ότι χώρισαν τον/την αγαπημένη τους αφού οι διαξιφισμοί για το Brexit «σκότωσαν» τον ρομαντισμό τους.

Τα θέματα τα οποία συζητούν κυρίως τα μέλη μιας οικογένειας είναι διατροφή- φαγητό και ποτά- διακοπές, εργασία και υγεία.

Η πολιτική ήταν δεύτερη στη λίστα και τα σχέδια για γάμο στην τελευταία θέση.

Ενδιαφέρον είχε επίσης ότι στα social media, τα άτομα που ανέφεραν το θέμα του Brexit στο προφίλ τους, έλαβαν περισσότερα μηνύματα: στις γυναίκες τα μηνύματα ενισχύθηκαν κατά 84% και στους άνδρες κατά 90%.

Όπως εξηγεί η ειδική σε θέματα σχέσεων Ρέιτσελ Λόιοντ:

«Με όλη την αβεβαιότητα που περιβάλλει το Brexit στο κοινοβούλιο αυτή τη στιγμή, δεν είναι περίεργο ότι η πολιτική φέρνει αναμπουμπούλα στις σχέσεις».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By