Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Το ξέσπασμα του Πύρρου Δήμα:«Εδώ δεν με θέλουν. Γιατί δεν είμαι δικός τους»

Ο χρυσός ολυμπιονίκης της άρσης βαρών, Πύρρος Δήμας μιλά για την αντιμετώπιση που είχε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

«Εδώ δεν με θέλουν. Γιατί δεν είμαι δικός τους. Γιατί πολιτικά στάθηκα απέναντί τους. Γιατί πρέπει να βγω από τη μέση».  Ο χρυσός ολυμπιονίκης της άρσης βαρών, Πύρρος Δήμας, μίλησε στην «Κυριακάτικη» για την αντιμετώπιση που είχε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «μου δείχνουν την έξοδο με κάθε τρόπο».

Για την αντιμετώπιση που έχει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα μίλησε στην «Κυριακάτικη» ο Πύρρος Δήμας υπογραμμίζοντας πως του δείχνουν την έξοδο από τη χώρα «με κάθε τρόπο».
«Ο Έλληνας γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο φτωχός και ζει ένα δράμα δίχως ορατό τέλος. Ο κόσμος με αγαπάει. Με σέβεται και μου το δείχνει στο δρόμο. Άλλοι όμως δεν με σεβάστηκαν και με διώχνουν από την πατρίδα μου», λέει χαρακτηριστικά ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών.
Σχετικά με τη θρυλική ομάδα της άρσης βαρών τονίζει: «Τίποτα δεν έμεινε. Ο Βαλέριος Λεωνίδης δουλεύει ως προπονητής της Εθνικής χωρίς να πληρώνεται. Ο Κόκκας και ο Τζελίλης έχουν αποσυρθεί εντελώς. Ούτε ξέρω τι κάνουν. Όλοι οι άλλοι χάθηκαν. Θα μπορούσαμε να ξαναζήσουμε το όνειρο εάν άλλαζαν εντελώς οι συνθήκες που επικρατούν στο άθλημα. Υπάρχουν πολλά παιδιά στην Ελλάδα, μεγάλα ταλέντα στην άρση βαρών, αλλά παλεύουν ολομόναχα και αβοήθητα. Δεν τα στηρίζει κανένας. Μόνο οι γονείς τους».

Ο Πύρρος Δήμας έχει αναλάβει τεχνικός δευθυντής της ομάδας άρσης βαρών των ΗΠΑ, με έδρα το Κολοράντο, για τα επόμενα οκτώ χρόνια. Μάλιστα, αν οι Αμερικανοί καταφέρουν να αναλάβουν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028, τότε ο Πύρρος θα μείνει εκεί και για τα επόμενα οκτώ χρόνια.

Στο ερώτημα πώς θα νιώσει όταν χρειαστεί να αγωνιστεί εναντίον της Ελλάδας, απαντάει ότι «η άρση βαρών δεν είναι ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε αντιπαλότητα μεταξύ μας, ούτε οι αθλητές ούτε οι προπονητές. Μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα κιλά που πρέπει να σηκώσουμε. Θα αφηγηθώ ένα γεγονός που έζησα πριν από λίγο καιρό. Ήταν στη διάρκεια των διεθνών αγώνων άρσης βαρών στην Ταϊλάνδη. Στα 91 κιλά αγωνιζόταν πρώτος ο Αμερικανός αθλητής, δηλαδή της δικής μας ομάδας. Και δεύτερος ήταν ο Έλληνας, ο Βαγγέλλης Γαλιατσάτος. Λίγο πριν ανέβει, τον πλησίασα και του έδωσα κάποιες οδηγίες. Του είπα πώς να σηκώσει τα βάρη. Να είναι ήρεμος, χαλαρός, συγκεντρωμένος».

By