Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Το ζήτημα αξιοποίησης του Ελληνικού επαναφέρει στη Βουλή ο Οδ.Κωνσταντινόπουλος

Νέα ερώτηση στη Βουλή για το Ελληνικό από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο

konstantinopoulos-odys

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επαναφέρει στη βουλή το ζήτημα αξιοποίησης του Ελληνικού μετά και τις παρατηρήσεις των εταίρων μας στο χθεσινό Eurogroup, που ζητούν άμεση έναρξη της επένδυσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει ανάλογη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών στις αρχές του χρόνου ωστόσο ο Ευκλείδης Τακαλώτος είχε προσέλθει στη Βουλή για να απαντήσει στα τέλη του περασμένου Μαρτίου.

Τότε είχε πει ότι το φθινόπωρο θα κατατεθεί προς κύρωση στο Κοινοβούλιο η σχετική σύμβαση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΘΕΜΑ: «Πρόοδος έργων αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού»

Κύριε Υπουργέ,
Η επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού είναι το σημαντικότερο κομμάτι της αξιοποίησης της Αθηναϊκής Ριβιέρας, που εκτείνεται από τον Πειραιά ως το Σούνιο. Μία τεράστια επένδυση ύψους περίπου 8 δισ. ευρώ, που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΟΒΕ, θα φέρει αύξηση του ΑΕΠ κατά 2%, έσοδα για το δημόσιο πλέον των 10,5 δισ. ευρώ, άμεση δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας και 70.000 σε βάθος εικοσαετίας, καθώς και προσέλκυση περίπου ενός εκ. τουριστών επιπλέον ετησίως. Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης ότι θα προωθήσει άμεσα όλες τις επενδυτικές διαδικασίες, φέρνουν πάλι το θέμα του Ελληνικού στην επικαιρότητα, πολλώ δε μάλλον που το θέμα τέθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.
Στη συζήτηση στη Βουλή που πραγματοποιήθηκε προ διμήνου με αφορμή προηγούμενη επίκαιρη ερώτησή μου για το ίδιο θέμα είχατε δεσμευθεί να προχωρήσετε με ταχείς ρυθμούς.
Ελπίζουμε πως η Αθηναϊκή Ριβιέρα δεν θα είναι μία ακόμη «αυταπάτη».
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Ποια είναι η πρόοδος που έχει γίνει για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και την υλοποίηση της επένδυσης από τον περασμένο Μάρτιο; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για να φέρει η Κυβέρνηση τη σχετική σύμβαση στη Βουλή;

By