Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος

«Η Εκκλησία έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ασυνόδευτα νέα παιδιά που είναι το πιο ευαίσθητο και τρωτό σημείο. Αυτήν την εποχή, δυστυχώς τα περισσότερα παιδιά, αν δεν τύχουν της απαραίτητης προστασίας πέφτουν στα χέρια αδίστακτων εκμεταλλευτών», τόνισε από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ εξήρε το έργο της Εκκλησίας με την επισήμανση πως «ήταν πάντα πρωτοπόρος σε οτιδήποτε είχε να κάνει με την προσφορά και τη βοήθεια στο συνάνθρωπό μας» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον αρχιεπίσκοπο για το προσωπικό του ενδιαφέρον, θέτοντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κοντά στο σπουδαίο, όπως είπε, ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας, σε συνεργασία πάντοτε με τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως επισκέφθηκε τον αρχιεπίσκοπο για να πάρει την ευλογία του «για τα δύσκολα που έρχονται», ενώ προσέθεσε πως ήθελε και εκ μέρους της Επιτροπής, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, να ενημερωθεί για το έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος όσον αφορά στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος «παρέχοντας στήριξη και βοήθεια στους μετανάστες που περνούν τα σύνορα της Ευρώπης και έρχονται στην Ελλάδα».

Επίσης, ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δύναμη να ηγείται της Εκκλησίας, «ειδικότερα σε μια εποχή που ο λαός έχει ανάγκη τους πνευματικούς ταγούς, για να παίρνει έμπνευση και ενθάρρυνση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)