Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Τον χώρισε για μια άλλη γυναίκα και πήρε διαζύγιο με ένα δισεκατομμύριο δολάρια

Περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάριο πληρώνει ο μεγιστάνας επενδυτής Ίσραελ Ίγκλεντερ στην πρώην σύζυγό του, που τον εγκατέλειψε για μία γυναίκα! Ένα διαζύγιο, που σκανδάλισε την κοινωνία του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη διευθετήθηκε αθόρυβα τον τελευταίο καιρό, αλλά πόσο αθόρυβο μπορεί να είναι ένα τέτοιο γεγονός.

Το ζήτημα λοιπόν είναι, ότι ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund, Ίσραελ Ίγκλεντερ, ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στον κόσμο συμφώνησε να πληρώσει στην πρώην σύζυγό του Κάριλ αυτό το τεράστιο ποσόν, παρ΄ότι εκείνη ήταν που τον άφησε, μετά από περισσότερα από 40 χρόνια γάμου. Αλλά και όλο το σκεπτικό είναι, αν μη τι άλλο …ασυνήθιστο.

Η διευθέτηση του διαζυγίου ήρθε, αφ΄ότου η 69 ετών σήμερα Κάριλ υπέβαλε μια μήνυση, κατηγορώντας τον 74χρονο συνιδρυτή της Millennium Management – η περιουσία της οποίας είναι 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes – γιατί «εξοργίστηκε» όταν «ερωτεύτηκε» την ελβετίδα γκαλερίστα Ντόμινικ Λέβι, ετών 55. Να σημειωθεί ότι η Λέβι είναι ιδιοκτήτρια της αριστοκρατικής γκαλερί που φέρει το όνομά της στη λεωφόρο Μάντισον. Και μέσω αυτής πουλά έργα καλλιτεχνών, όπως ο Γκέρχαντ Ρίχτερ, ο Φρανκ Στέλα, η Σίντι Σέρμαν και ο Τζάκσον Πόλοκ, δηλαδή την αφρόκρεμα.

Στην πολιτική αγωγή, που κατατέθηκε στις 9 Φεβρουαρίου, οι δύο γυναίκες ισχυρίστηκαν, ότι ο Ίσραελ τις «τρομοκρατούσε» και τις δύο σε μια υποτιθέμενη προσπάθεια να στερήσει από την Κάριλ τα χρήματα του διαζυγίου, βάζοντάς την να υπογράψει μια συμφωνία. Η κατάθεση όμως αποσύρθηκε μυστηριωδώς μια εβδομάδα αργότερα και το διαζύγιο μόλις διευθετήθηκε ιδιωτικά, εκτός δικαστηρίου.

Οι εκφοβισμοί

Ο 40χρονος γάμος των δύο συζύγων είχε επιδεινωθεί το 2016 μετά την «επανειλημμένη απιστία στην Κάριλ», η οποία ερωτεύτηκε μια άλλη γυναίκα. Ο Ίσραελ, ο οποίος υπήρξε ο πιο ακριβοπληρωμένος hedge funder του 2020 με κέρδη 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεκίνησε τότε να τρομοκρατήσει τις δύο γυναίκες για να διακόψει τη σχέση τους, πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να εκφοβίσει την Κάριλ ώστε να «ξυπνήσει» και να επιστρέψει κοντά του. Σύμφωνα με την κατάθεση των δύο γυναικών μάλιστα, «είχε ομολογήσει ανοιχτά σε πολλούς ανθρώπους στον επαγγελματικό κύκλο της Ντόμινικ, ότι θα καταστρέψει την ίδια και την επιχείρησή της».

Ταυτόχρονα και πάντα κατά την αγωγή φέρεται «να εκφόβιζε αλλά και να εξαπάτησε την Κάριλ ώστε να εκτελέσει μια σειρά από συμφωνίες καταπιστεύματος. Αποκορύφωμα ήταν η μεταγαμιαία συμφωνία του Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με την οποία της αφαιρέθηκε το δίκαιο μερίδιο των δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αποτελούσαν την περιουσία τους, την οποία το ζευγάρι είχε δημιουργήσει και συσσωρεύσει μαζί, πάνω από τέσσερις δεκαετίες γάμου».

Εκστρατεία καταπίεσης

Σύμφωνα με την μήνυση επίσης ο μεγιστάνας επιδόθηκε σε μία «εκστρατεία καταπίεσης» εναντίον των δύο γυναικών, βάζοντας να τις ακολουθούν και να τις φωτογραφίζουν, χακάροντας τα email και τα τηλέφωνά τους. Επιπλέον έκανε «ασυνείδητα πράγματα στην προσπάθειά του να καταστρέψει την Ντόμινικ», συμπεριλαμβανομένης της φερόμενης πυροδότησης μιας άδικης έρευνας εναντίον της για την μεταχείριση των παιδιών της.

Στη συνέχεια, «στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2017, ενώ η Κάριλ και ο Ίσραελ γιόρταζαν τις Εβραϊκές Γιορτές μαζί με την οικογένειά τους, ο Ίσραελ της επιτέθηκε μπροστά στα παιδιά τους και κατηγόρησε την Ντόμινικ ότι κατέστρεψε την οικογένειά τους. Όπως είπε μάλιστα στα παιδιά αν οι δυο τους έπαιρναν διαζύγιο θα τους κόστιζε 450 εκατομμύρια δολάρια σε φορολογικές .

Εξ αιτίας αυτής της «εκστρατείας τρόμου» η Κάριλ μόλις έτρωγε και κοιμόταν, έτσι συμφώνησε σε μια μεταγαμική συμφωνία του 2020 «υπό πίεση, χάνοντας έτσι δισεκατομμύρια δολάρια κοινής συζυγικής περιουσίας».

Μεγάλα ακίνητα

Κατόπιν αυτών ο σύζυγος υποτίθεται ότι πήρε «περισσότερο από το 95% της αξίας των συζυγικών του περιουσιακών στοιχείων και σχεδόν απόλυτο έλεγχο στα λίγα περιουσιακά στοιχεία και τα κεφάλαια που ήταν διαθέσιμα στην Κάριλ» Επιπλέον η γκαλερί της Ντόμινικ σχεδόν καταστράφηκε, αφού προσπάθησε να αποκόψει τους περισσότερους πελάτες της. Το πρώην ζευγάρι, που παντρεύτηκε το 1975, έχει τρία μεγάλα παιδιά.

Τώρα ο διακανονισμός του διαζυγίου λέγεται ότι περιλαμβάνει ένα μέρος του τεράστιου χαρτοφυλακίου ακινήτων του πρώην ζευγαριού αλλά και μια μεγάλη συλλογή έργων τέχνης. Γιατί να σημειωθεί ότι το ζευγάρι συμπεριλαμβανόταν στους 200 κορυφαίους συλλέκτες τέχνης στον κόσμο. Το 2014 οι Ίγκλεντερ πλήρωσαν το τότε ρεκόρ των 71,3 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα διώροφο διαμέρισμα με 18 δωμάτια στην πολυτελή 740 Park Ave. της Νέας Υόρκης, σε ένα από τα κτίρια ορόσημα της πόλης για άτομα εξουσίας, σύμφωνα με το Bloomberg. Κι αυτό, παρ΄ότι είχαν κι άλλο διαμέρισμα στο ίδιο κτίριο. Επίσης το 2020 αγόρασαν ένα αρχοντικό 38 εκατομμυρίων δολαρίων στην East 75th Street από την οικογένεια Σάκλερ, που ως γνωστόν η εταιρεία τους Purdue Pharma βρέθηκε μπλεγμένη σε σκάνδαλο γύρω από τη συνεχιζόμενη κρίση οπιοειδών στην Αμερική.

Η σιωπή του συζύγου

Το πρώην ζευγάρι είχε επίσης ένα μεγάλο παραθαλάσσιο κτήμα στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, που εκτιμάται ότι αξίζει πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια. Ο Ίσραελ διαθέτει ακόμη ένα διαμέρισμα 22 εκατομμυρίων δολαρίων στο Παρίσι, το οποίο αγοράστηκε το 2022. Ως ζευγάρι είχαν καταχωρίσει και δύο ρετιρέ στο Miami Beach για συνολικά 45 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Και πέραν αυτών οι δυο τους είχαν εξαιρετικά σημαντική φιλανθρωπική δράση, δίνοντας εκατομμύρια δολάρια σε εβραϊκούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Εβραϊκού Μουσείου. Επίσης ο Ίσραελ βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Κέντρου Weill Cornell και η Κάριλ είναι πρόεδρος του συμβουλίου στο Διεθνές Κέντρο Φωτογραφίας.

Για όλα αυτά πάντως η πλευρά του συζύγου σιωπά. Και είναι αρκετοί εκείνοι στην κοινωνία του Μανχάταν, που πίστευαν, ότι η απόφαση της Κάριλ να εγκαταλείψει τον Ίσραελ για την Ντόμινικ «τον είχε ταπεινώσει βαθιά, σε αυτό το στάδιο της ζωής τους. όπως και το γεγονός ότι έγινε θέμα συζήτησης σε όλη την υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης».

By