Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Tον Σημίτη προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Άννα Διαμαντοπούλου

Ως έναν απόλυτα ενδεδειγμένο υποψήφιο για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας του 2019 χαρακτήρισε τον Κώστα Σημίτη η Αννα Διαμαντοπούλου.

diamantopoulouΗ πρώην υπουργός, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ, επιβεβαίωσε ότι συμμετείχε στη συνάντηση- που είχε δει το φως της δημοσιότητας- στην οποία συμμετείχε τόσο ο Κώστας Σημίτης, όσο και ο Γιάννης Στουρνάρας μεταξύ άλλων.

«Μία από τις δεκάδες και συνηθισμένες ανάλογες συναντήσεις ανάμεσα σε διαχρονικούς φίλους και πρώην ή νυν συνεργάτες. Καμία σχέση το περιεχόμενο της με ότι διακινήθηκε στον τύπο», διευκρίνισε η κ. Διαμαντοπούλου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο κ. Σημίτης θα ήταν ενδεδειγμένος υποψήφιος για την Προεδρία το 2019, τόνισε «Απολύτως! Ο Κ Σημίτης έχει ήθος,έργο, μόρφωση και διεθνή αποδοχή. Δεν μοιράζει βέβαια χαιρετούρες και παχιά λόγια, δεν αλλάζει απόψεις για να τον προτιμήσουν… αλλά εκτιμώ ότι έρχεται η εποχή της αναζήτησης της σοβαρότητας»

Οσο για το αν ο κ. Στουρνάρας είναι ένα από τα πρόσωπα για να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς, απάντησε: «Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο κεντρικός Τραπεζίτης της χώρας και είναι εξαιρετικός στο έργο του. Στην παρούσα φάση πρέπει να μείνει μακριά από τέτοια σενάρια. Για το καλό της χώρας και το δικό του».

Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι υπάρχει η ανάγκη δημιουργίας νέου κόμματος, που θα εκφράζει τον «λαϊκό μεταρρυθμισμό», ενώ σχετικά με τα σενάρια που θέλουν να βολιδοσκοπείται από τη ΝΔ, σχολίασε: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει μπροστά του το δύσκολο και αναγκαίο έργο του εκσυγχρονισμού και επαναπροσανατολισμού της συντηρητικής παράταξης. Εμένα με ενδιαφέρει η δημιουργία του προοδευτικού πόλου, που θα συνεισφέρει στην ανασύσταση ενός εθνικά υπευθύνου και σύγχρονου πολιτικού συστήματος».

Ακόμη, η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι δεν «βλέπει» πρόωρες εκλογές, σχολιάζοντας «Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ απέδειξαν ότι μπορούν να ψηφίζουν τα απολύτως αντίθετα από αυτά που πιστεύουν χωρίς κανένα πρόβλημα, χωρίς να επηρεάζονται από την αυξανόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια».

Τέλος, για το νομοσχέδιο του Νίκου Φίλη και το θέμα των «αιώνιων φοιτητών» υπογραμμίζει ότι «η μόνη πολιτική της κυβέρνησης είναι το ξήλωμα της ολοκληρωμένης μεταρρύθμισης του 2011» ενώ εν γένει για τις τροπολογίες του νομοσχεδίου δηλώνει ότι:« λειτουργούν για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα μικρών ομάδων ή σαν… μολότοφ που ανατινάζουν άρθρα και υπάρχουσες δομές».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By