Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Τώρα η πιο κρίσιμη ώρα: Οι Ευρωπαίοι ή οι Λατίνοι στους 4;

Φτάσαμε στην φάση των 8, ίσως η πλέον κρίσιμη σε ένα Μουντιάλ, καθώς από την πρόκριση ή όχι στην τελική τετράδα κρίνεται η επιτυχία ή η αποτυχία μίας Εθνικής. 

Σε ένα εντελώς απρόβλεπτο Μουντιάλ, άρα και πολύ όμορφο, με αρκετά υψηλής ποιότητας παιχνίδια, στην 8άδα έχουν φτάσει οι Γαλλία, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Αγγλία, Βέλγιο, Ρωσία, Κροατία και Σουηδία. Τον… πρώτο λόγο φαίνεται να έχουν οι Γαλλία και Βραζιλία, όμως το Βέλγιο είνα και δυνατό και ποιοτικό, όπως και η Ουρουγουάη η οποία μην ξεχνάμε πως άφησε εκτός την Πορτογαλία του Ρονάλντο.

Η Αγγλία δείχνει να έχει το πάνω χέρι όμως η Σουηδία έχει και αυτή τις δικές της φιλοδοξίες και η μέχρι τώρα πορεία της δείχνει πως είναι ικανή για την τετράδα, ενώ η Κροατία είναι σαφώς πιο τεχνική, όμως η Ρωσία έχει καλό προπονητή, δεμένο σύνολο και παίζει και στην έδρα της.

Με αυτά και με αυτά, είναι σίγουρο πως αδιαφιλονίκητα φαβορί δεν υπάρχουν.

Το ζευγάρ Γαλλία – Ουρουγουάη προϊδεάζει για έναν δυνατό αγώνα. Υπάρχει όμως περίπτωση να λείπει ο Καβάνι. Αυτό θα δυσκολέψει τους νοτιοαμερικάνους, καθώς η ομάδα στηρίζει πολλά στη συνεργασία Καβάνι – Σουάρες.

Από την άλλη είναι σίγουρο πως ο προπονητής της ομάδας δεν θα επιτρέψει τους Γάλλους να κάνουν το γρήγορο παιχνίδι τους, κλείνοντας τους ανοιχτούς χώρους.

Συμπέρασμα: Εάν οι Γάλλοι δεν βρουν χώρους και δεν μπορέσουν να κάνουν το παιχνίδι τους, τότε η Ουρουγουάη έχει πλεονέκτημα.

Βραζιλία – Βέλγιο

Μπορεί η Βραζιλία να έχει… εξευρωπαϊσθεί ποδοσφαιρικά και να μην παίζει εκείνο το παλιό ποδόσφαιρο της φουλ επίθεσης που τόσο έχει αγαπηθεί, ωστόσο μοιάζει να τα έχει όλα. Σοβαρό προπονητή, άμυνα, κέντρο και μπροστά επιθετικούς που όχι απλώς σκοράρουν αλλά διεισδύουν και σπάνε τις άμυνες.

Από την άλλη το Βέλγιο για πρώτη φορά μετά από χρόνια είναι τόσο δυνατό. Ένα σφιχτό σύνολο, πραγματική ομάδα, με τεχνίτες παίκτες και λύσεις μπροστά. Δεν σκοράρει ο Λουκάκου, το βάζει ο Γιανουζάι ας πούμε, όπως έγινε με την Αγγλία.

Συμπέρασμα: Στο γήπεδο θα φανεί εάν η ομάδα του Μαρτίνεθ θα βρει τρόπο να μπλοκάρει τη βραζιλιάνικη αρμάδα και δη την επίθεσή της, η οποία δείχνει συνεχώς να συνεργάζεται καλύτερα.

Σουηδία – Αγγλία

Μην βιαστούμε να θεωρήσουμε ότι η Σουηδία είναι εκτός. Αυτή η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες και παίζει δυνατό και «χαριτωμένο» ποδόσφαιρο. Ήδη έχει «σκοτώσει» δύο πολύ μεγάλες ομάδες στα προκριματικά, την Ιταλία και την Ολλανδία. Είναι μία σκληροτράχηλη ομάδα, παίζει ως το τελευταίο λεπτό και λειτουργεί υπέρ της το ότι δεν έχει τη μεγάλη «βεντέτα» στην ομάδα. Α, έχει και καλό τέρμα.

Από την άλλη, τα Λιοντάρια δείχνουν επιτέλους ένα αρκετά διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το παρελθόν. Με… μεθοδικότητα και σχέδιο έφτασαν ως τους 8 πετώντας έξω κα την πολυτάλαντη Κολομβία, ενώ ξόρκισαν και την κατάρα των πέναλτι. Έχουν κέντρο εξαιρετικό, έναν Χάρι Κέιν ο οποίος μπορεί να κάνει τη ζημιά ανά πάσα στιγμή και επίσης ένα αξιόπιστο τέρμα.

Συμπέρασμα: Δεν έχουμε ασφαλή εκτίμηση. Όλα ανοιχτά

Και Ρωσία – Κροατία

Οι οικοδεσπότες δεν έχουν καμία φαντεζί ομάδα. Έπαιξαν όμως έξυπνα και πέταξαν εκτός την κουρασμένη και μονότονη Ισπανία.

Δεν συζητείται πως η Κροατία είναι σαφώς ανώτερη ομάδα τεχνικά και με περισσότερες λύσεις στον πάγκο.

Συμπέρασμα: Μάλλον η Κροατία έχει προβάδισμα εκτός εάν δείξει τις… αυτοκτονικές τάσεις που είχε στο ματς με τη Δανία, αν και λογικά το πάθημα θα της έγινε μάθημα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By