Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Τώρα και απολύσεις προσωπικού στο Netflix λόγω οικονομικών προβλημάτων

Στα τέλη του Απριλίου, το Netflix κατέγραψε για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία πτώση στον συνολικό αριθμό των συνδρομητών του κάτι που είχε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Τώρα, τα σκαμπανεβάσματα συνεχίζονται, αφού εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, το Netflix αναγκάστηκε να απολύσει περίπου 150 υπαλλήλους του.

Μιλώντας στο The Verge, μιας αντιπρόσωπος της εταιρίας τόνισε:

Όπως εξηγήσαμε όταν ανακοινώναμε τα οικονομικά μας αποτελέσματα, η επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων μας σημαίνει ότι πρέπει επίσης να επιβραδύνουμε και την αύξηση του κόστους. Έτσι, δυστυχώς, αφήνουμε περίπου 150 υπαλλήλους, κυρίως με έδρα τις ΗΠΑ, να φύγουν σήμερα. Αυτές οι αλλαγές βασίζονται κυρίως στις επιχειρηματικές μας ανάγκες και όχι στις ατομικές τους επιδόσεις, γεγονός που τις καθιστά ιδιαίτερα δύσκολες. Κανείς από εμάς δε θέλει να πει αντίο σε τόσο σπουδαίους συναδέλφους. Εργαζόμαστε σκληρά για να τους υποστηρίξουμε σε αυτήν την πολύ δύσκολη μετάβαση. Ορισμένοι εργολάβοι επηρεάζονται επίσης από τα νέα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεισφορά τους στο Netflix.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Deadline, από αυτό το κύμα απολύσεων επηρεάστηκαν ακόμη και μερικά στελέχη, με απολύσεις και ατόμων που ήταν υπεύθυνα για το πρωτότυπο περιεχόμενο, ενώ κυκλοφορούν φήμες και για αποχωρήσεις υπευθύνων διαφόρων original σειρών.

Για την ιστορία, ο Spencer Neumann, οικονομικός διευθυντής του Netflix, είχε ξεκαθαρίσει πρόσφατα ότι η εταιρεία θα μειώσει τις δαπάνες της περίπου για τα επόμενα δύο χρόνια. Συγχρόνως, η υπηρεσία ετοιμάζει και ενώ νέο συνδρομητικό πακέτο με διαφημίσεις, όσο “παλεύει” να σταματήσει την κοινή χρήση κωδικών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By