Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Τόσκας: Επρεπε να συλληφθούν τα μέλη του Ρουβίκωνα που μπήκαν στο Πεντάγωνο

Σημαντική δήλωση έκανε ο Νίκος Τόσκας με την οποία ανατρέπει την αντίληψη που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Ρουβίκωνα και τη δράση του.

Συγκεκριμένα, σχετικά με την εισβολή του Ρουβίκωνα πριν λίγες ημέρες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι θα έπρεπε να συλληφθούν τα μέλη του και δεν μπορεί να συνεχίζεται ο κακώς εννοούμενος, ακτιβισμός.

«Από πλευράς συμβολισμού, την ευθύνη την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Την ευθύνη ασφάλειας εννοώ, όχι την ευθύνη του περιστατικού, την ευθύνη ασφάλειας την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Θα έπρεπε να συλληφθούν και δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτός ο κακώς εννοούμενος ακτιβισμός που μπορεί να παίζουν κάποιοι στα όρια της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να συνεχίζονται αυτές οι πράξεις από κάποιους που νομίζουν ότι έτσι κάνουν την επανάσταση τους. Μακάρι να άλλαζαν τόσο εύκολα τα πράγματα παγκοσμίως… » είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός δημόσιας τάξης ανέφερε ότι «παίζουν στα όρια της δικαιοσύνης» και πρόσθεσε « Προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, γιατί αν ψάξετε πίσω από τις εντυπώσεις, ο πολιτικός τους λόγος είναι τόσο ρηχός όσο ρηχές είναι και οι πράξεις τους. Είναι πολιτικός λόγος νηπιακής μορφής που δεν πάει στο επόμενο βήμα».

«Δυο φορές κρίμα ο τραυματισμός της δικηγόρου»

Σε σχέση με τον βαρύτατο τραυματισμό της δικηγόρου στα Εξάρχεια ανέφερε πως έγιναν αρκετές συλλήψεις ανθρώπων οι οποίοι συμμετείχαν στα επεισόδια σε αυτή την περιοχή. «Δυστυχώς δεν προέκυψε κάτι για κάποιον που να έχει άμεση σχέση με το περιστατικό, αλλά συνεχίζονται οι έρευνες».

Ο κ.Τόσκας που την επισκέφτηκε τον Ευαγγελισμό είπε ότι «η συγκεκριμένη καθηγήτρια ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος με αγώνες για αποτροπή της αυθαιρεσίας της βίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα από όλες τις πλευρές και για αυτό είναι δύο φορές κρίμα. Η κατάστασή της σε ότι αφορά τον τραυματισμό από ότι μου είπαν οι γιατροί είναι θα είναι σε κρίσιμο επίπεδο για 2 μέρες και στη συνέχεια βέβαια θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια, είναι σοβαρός ο τραυματισμός».

Αναφορικά με τις καταγγελίας για περιστατικά κλοπών στη Μάνδρα ο υπουργός είπε ότι έχουν σταλεί μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή για να αποτρέψουν τέτοια φαινόμενα.

By