Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Τόσκας: Προβοκατόρικες πράξεις οι ενέργειες του Ρουβίκωνα

Ως «λόγια του αέρα» χαρακτήρισε τα περί ατιμωρησίας της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, τονίζοντας πως «μέχρι τώρα έχουν γίνει 120 συλλήψεις μελών του».

Ειδικότερα, ο κ. Τόσκας, σε τοποθετησή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του 24/7, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, πως «προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψέματα», τονίζοντας ότι «την κανονικότητα μόνο ο ίδιος δεν τη βλέπει, τη βλέπουν οι τουρίστες που έρχονται κατά χιλιάδες».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Ρουβίκωνας «κάνει ζημιά στην κυβέρνηση», σημειώνοντας πως «υπάρχει προβληματισμός για το αν κάνει προβοκατόρικες πράξεις. Το θέμα είναι ποιον ωφελούν. Όχι, πάντως, την κυβέρνηση». Επίσης, κάλεσε όποιον έχει πρόταση για νέο νομοθετικό πλαίσιο να την καταθέσει και συμπλήρωσε πως «αν αρχίσουμε να μιλάμε για ιδιώνυμα, περνάμε σε άλλες καταστάσεις».

Από την επίθεση του κ. Τόσκα δεν ξέφυγε ούτε το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο σύμφωνα με τον υπουργό ζητάει συνεχώς την παραίτησή του, τονίζοντας ότι «ανακάλυψαν προβλήματα ασφάλειας στην Χαριλάου Τρικούπη μετά το 2015, ξεχνώντας τι γινόταν πριν. Μαζί με το όνομά τους άλλαξαν και τον τρόπο που βλέπουν την πραγματικότητα» ενώ υπερασπίστηκε το έργο του επισημαίνοντας ότι «η κατάσταση στην Αθήνα είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο με τα χημικά και τα άγρια επεισόδια».

Καταλήγοντας, ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού ενόψει των πυρκαγιών του καλοκαιριού. «Έχουμε πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, έχουν γίνει πολλές ασκήσεις, το προσωπικό είναι καλύτερα εκπαιδευμένο από ποτέ, αλλά πολλά εξαρτώνται από τις κλιματολογικές συνθήκες». «Είναι επαρκή τα μέσα που έχουν εξασφαλιστεί με την παρατήρηση ότι πάντα χρειάζονται περισσότερα», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

By