Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Τότε που ο Τσίπρας μιλούσε για «Πλεόνασμα δυστυχίας, τραγωδίας και αίματος» – [Βίντεο]

Ο Αλέξης Τσίπρας από τα για Γιάννενα, που βρίσκονταν σε περιοδεία στις 22 Μαρτίου το 2014 είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για εμπαιγμό των ενστόλων αλλά και των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τότε αντιμνημονιακός δημαγωγός και σήμερα προνομιακός συνομιλητής της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε, εκείνη την ημέρα που η κυβέρνηση Σαμαρά είχε μοιράσει λεφτά από το πλεόνασμα, σε μία περίοδο που υπήρχαν ανοιχτές τράπεζες και η χώρα έβγαινε στις αγορές, εκείνος διάλεξε αυτό το βήμα για να επιτεθεί και να την κατηγορήσει για αίμα και δυστυχία.


Real.gr ΤΣΙΠΡΑΣ από realmedialive

Ειδικότερα έκανε λόγο για ψεύτικες υποσχέσεις εκ μέρους του Αντ.Σαμαρά σε αντιδιαστολή με τις προτάσεις του κόμματός του. «Εγώ δεν έχω κανένα πλεόνασμα να σας μοιράσω λίγες μέρες πριν τις εκλογές, όπως ο κύριος Σαμαράς. Δεν έχω κανένα πλεόνασμα σε ψεύτικες υποσχέσεις, σε Ζάππεια και πολιτικές ανοίξεις, όπως ο κύριος Σαμαράς. Και δεν έχω βέβαια κανένα πλεόνασμα σε υποκλίσεις μπροστά στην κυρία Μέρκελ και στους δανειστές, όπως ο κύριος Σαμαράς».

Όπως ανέφερε «Εμείς, η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε περήφανοι για άλλα πλεονάσματα.
Για το πλεόνασμα μας σε αγώνες

Για το πλεόνασμά μας σε αγωνιστές που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την υπόθεση του λαού.

Για το πλεόνασμά μας σε αλήθειες.

Για το πλεόνασμά μας στις μάχες κατά των μνημονίων και όσων ανέλαβαν να τα επιβάλουν στη χώρα μας, ντόπιους και ξένους.

Και θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας:
Από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων.

Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι».

(Visited 1 times, 1 visits today)