Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Τουλάχιστον 13 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Η επίθεση άφησε πίσω της ακόμη 14 τραυματίες

afganistan-epithesi-arxeiou

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που είχε στόχο το σπίτι τοπικού βουλευτή στο Τζαλαλαμπάντ, τη μεγάλη πόλη του ανατολικού Αφγανιστάν.

Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας ζίργκα, μιας συνέλευσης προεστών φυλών που συνεδρίαζε στην κατοικία του Ομπαϊντουλάχ Σινγουάρι, βουλευτή της επαρχίας ο οποίος είναι σώος.

Αντίθετα, ένα από τα αδέλφια του σκοτώθηκε και ο πατέρας του, ο Μαλίκ Ουσμάν Σινγουάρι, ένα σεβάσμιος γέροντας φυλής, υποστηρικτής της κυβέρνησης της Καμπούλ, τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με το Reuters, στο σπίτι γινόταν γιορτή για την απελευθέρωση του γιου του Σινγουάρι, μετά την ομηρία του από τους Ταλιμπάν. Ο γιος είναι μεταξύ των νεκρών της επίθεσης.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν έγραψε στο twitter ότι δεν ήταν οι αντάρτες πίσω από την επίθεση, η οποία σημειώθηκε την παραμονή νέας συνεδρίασης στην Καμπούλ με θέμα τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ταλιμπάν και της αφγανικής κυβέρνησης, οι οποίες ανεστάλησαν το καλοκαίρι.

Η Τζαλαλαμπάντ είναι κοντά στα πακιστανικά σύνορα. Στην επαρχία Νανγκαρχάρ τους τελευταίους μήνες παρατηρείται σταδιακή εγκατάσταση τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Το ΙΚ ανέλαβε εξάλλου την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του πακιστανικού προξενείου στο Τζαλαλαμπάντ που προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων την περασμένη Τετάρτη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By