Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Τουλάχιστον 18 νεκροί σε νέο ναυάγιο προσφύγων

Το ναυάγιο σημειώθηκε σε τουρκικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο

prosfyges - lesvos

Νέο πολύνεκρο ναυάγιο με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες έλαβε χώρα στο Αιγαίο Πέλαγος, στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όταν η λέμβος στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε στα νερά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και παιδιά.

Δεκατέσσερα άτομα έχουν διασωθεί από την τουρκική Ακτοφυλακή. Έως τώρα δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν αγνοούμενοι. Οι διασωθέντες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία και η κατάστασή τους κρίνεται σοβαρή.

Πολλοί επιβαίνοντες προέρχονταν από τη Συρία και το Ιράκ. Είχαν αποπλεύσει από το Μποντρούμ και είχαν προορισμό την Κω. Στην επιχείρηση δεν συμμετείχαν ελληνικά σκάφη.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, 706 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου από τις αρχές του έτους, με τον απολογισμό να είναι ιδιαίτερα βαρύς για το τελευταίο δίμηνο, καθώς από τις 16 Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί 422 θάνατοι – κατά μέσο όρο επτά ανά μέρα.

Ο ΔΟΜ υπολογίζει ότι σχεδόν 991.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ευρώπη διά ξηράς και θαλάσσης από τις αρχές του έτους. Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού δήλωσε ότι ο αριθμός τους θα είναι τουλάχιστον τετραπλάσιος σε σχέση με το 2014.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By