Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Τουλάχιστον 30 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη

Ακόμη 20 άτομα έχασαν την ζωή τους την Κυριακή σε άλλη επίθεση

yemenh

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε η αραβική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας σε στρατόπεδο που ελέγχουν οι ιρανόφιλοι, σιίτες αντάρτες Χούδι στην βόρεια Υεμένη, ανέφεραν ιατρικές πηγές και αξιωματούχοι, καθώς οι επιχειρήσεις της συμμαχίας κλιμακώνονται, στοιχίζοντας την ζωή σε ολοένα αυξανόμενο αριθμό άμαχου πληθυσμού.

Αεροσκάφος της συμμαχίας εκτόξευσε πύραυλο σε κτήριο της αστυνομίας στην περιοχή Αλ Σαγαντρέχ στην βόρεια επαρχία Χάτζα, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Σαναά, που ελέγχεται από τους Χούδι, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.

Δεύτερος πύραυλος χτύπησε το κτήριο καθώς ομάδες διάσωσης και κάτοικοι είχαν φτάσει στο σημείο, προκαλώντας μεγάλο αριθμό θυμάτων, τουλάχιστον 30, σύμφωνα με ιατρικές πηγές στην περιοχή.

Νωρίτερα, πολεμικά αεροσκάφη της συμμαχίας βομβάρδισαν τσιμεντοβιομηχανία στην Ιμπς, άλλη περιοχή στην Χατζάχ. Τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε πριν οι εργαζόμενοι φτάσουν για δουλειά, αλλά τρεις βοσκοί που βρίσκονταν στην περιοχή σκοτώθηκαν.

Την Κυριακή αεροπορική επίθεση με στόχο αγορά σε πόλη της βόρειας επαρχίας Σαάντα, λίκνο και ιστορικό προπύργιο των Χούδι, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 70.

By