Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Τουρκία: Αποκλεισμός ιδιοκτητών Hürriyet από δημόσιους διαγωνισμούς

Ο πρόεδρος Ερντογάν κατηγόρησε τον επικεφαλής του ομίλου Doğan Holding, Αϊντίν Ντογάν, ότι είναι «λάτρης των πραξικοπημάτων»

erdogan_2

Tεράστια κοινοπραξία της Τουρκίας αποκλείστηκε από τους δημόσιους διαγωνισμούς, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον επικεφαλής του ομίλου Doğan Holding, Αϊντίν Ντογάν, ότι είναι «λάτρης των πραξικοπημάτων», ενώ χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου αυτού «τσαρλατάνους».

Η κυβέρνηση αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου Ερντογάν με τουρκικά μέσα ενημέρωσης και της απαγόρευσης.

Οι αρθρογράφοι της ναυαρχίδας του ομίλου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, της εφημερίδας Hürriyet, έχουν επικρίνει την φιλοδοξία του Ταγίπ Ερντογάν να ενισχύσει τις προεδρικές εξουσίες μετά την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου, κατά την οποία ελπίζει ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης θα συγκεντρώσει επαρκή πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο, ανοίγοντας το δρόμο για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο κ. Ερντογάν φαίνεται ότι θίχτηκε όταν, μετά την καταδίκη σε θάνατο του ισλαμιστή πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, η εφημερίδα Hürriyet κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο: «εξελέγη με ποσοστό 52% των ψήφων και καταδικάστηκε σε θάνατο».

Ο Τούρκος πρόεδρος, που επίσης εξελέγη με ποσοστό 52% στις εκλογές του περασμένου Αυγούστου, υποστήριξε δημοσίως ότι το πρωτοσέλιδο αναφερόταν σε εκείνον και υπονοούσε ότι και εκείνος θα έπρεπε να έχει την ίδια τύχη.

«Δε με ενδιαφέρει τι γράφουν οι αρθρογράφοι σας. Δεν με ενδιαφέρει τι γράφουν οι πληρωμένοι τσαρλατάνοι. Δεν έχουν καμία αξία για εμένα» δήλωσε ο κ. Ερντογάν σε τηλεοπτική συνέντευξη αυτήν την εβδομάδα.

Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας, η Hürriyet αρνήθηκε ότι συνέκρινε με οιοδήποτε τρόπο τον κ. Μόρσι με τον κ. Ερντογάν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By