Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Τουρκία: οι αστυνομικές αρχές ετοιμάζονται για έφοδο

Εξέπνευσε, στις 15:35 ώρα Ελλάδος, η προθεσμία που είχαν δώσει οι απαγωγείς.

tourkia

Οι οποίοι κρατούν όμηρο στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης τον τούρκο εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση του Μπερκίν Ελβάν, του 15χρονου εφήβου που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του καλοκαιριού του 2013.

Οι τουρκικές Αρχές έχουν ζητήσει από τα μέσα ενημέρωσης να διακόψουν τη ζωντανή κάλυψη από το σημείο της ομηρίας, γεγονός που σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα ετοιμάζεται εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων. Νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο ισχυρές ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Οι δράστες, που πιστεύεται ότι ανήκουν στην ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C, είχαν εκδώσει λίστα με αιτήματα. Μεταξύ άλλων, απαιτούν από τις Αρχές να ομολογήσουν ζωντανά πως είναι υπαίτιες για το θάνατο του Μπερκίν και να ασκηθούν διώξεις κατά των υπεύθυνων αστυνομικών σε «λαϊκό δικαστήριο».

Ο 15χρονος Μπερκίν πέθανε στις 11 Μαρτίου του 2014, μετά από 269 μέρες σε κατάσταση κόμματος. Τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για το Γκεζί όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από δακρυγόνο της Αστυνομίας.

By