Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Τουρκία: Σύλληψη 17 υπόπτων μετά την επίθεση στην Άγκυρα

Συνολικά 17 άτομα συνέλαβε η τουρκική αστυνομία μετά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Άγκυρας

tourkia

Ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση ανακοίνωσε ότι η τουρκική αστυνομία συνέλαβε συνολικά 17 υπόπτους σε σχέση με την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Άγκυρας στοιχίζοντας τη ζωή σε 28 ανθρώπους, και έχει «σχεδόν» ολοκληρώσει την έρευνά της.

Τα πρόσωπα αυτά, οι ταυτότητες των οποίων δεν έχουν αποκαλυφθεί, συνελήφθησαν σε επτά επαρχίες της χώρας και οι δυνάμεις της τάξης εξακολουθούν να καταζητούν έναν ύποπτο, διευκρίνισε ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Άγκυρας Χαρούν Κονταλάκ, τον οποίο επικαλείται το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ήδη ανακοινώσει 14 από τις συλλήψεις αυτές.
«Ήδη η έρευνα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Κονταλάκ. «Οι κρατικοί αξιωματούχοι θα κάνουν σύντομα τις απαραίτητες ανακοινώσεις».

Την Πέμπτη, λιγότερο από 24 ώρες μετά την επίθεση, ο Ερντογάν και ο πρωθυπουργός του Αχμέτ Νταβούτογλου είχαν υποστηρίξει πως η επίθεση σχεδιάστηκε από τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και από την πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των κούρδων μαχητών της Συρίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By