Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Τουρκικά ΜΜΕ: Βίντεο εμπλέκει τους «8» με το πραξικόπημα

Βίντεο στο οποίο φέρονται να εμφανίζονται τρεις εκ των οκτώ τούρκων αξιωματικών που πέρασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο γίνεται σε μια κρίσιμη χρονικά συγκυρία, με την Αγκυρα να επιμένει στην έκδοση των «8» και την Αθήνα να αναμένει την απευλευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία έχει διαμηνύσει ότι δεν παζαρεύει τους «8» με τους Ελληνες στρατιωτικούς, η δημοσιοποίηση του βίντεο προκαλεί εύλογα ερωτήματα.

Στο βίντεο, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο φαίνονται τρεις από  τους οκτώ να κρατούν όπλα. Οι Τούρκοι Αξιωματικοί κατηγορούνται ότι διέφυγαν ένοπλοι και στη συνέχεια μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για πλάνα από κλειστό κύκλωμα σε βάση του τουρκικού στρατού. Διακρίνονται πολλοί αξιωματικοί να κατεβαίνουν τις σκάλες. Ορισμένοι από αυτούς κρατούν πιστόλια στα χέρια. Ανάμεσα σε αυτούς, όπως αναφέρει το πρακτορείο, είναι και τρεις από τους αξιωματικούς που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα.

Στο ίδιο βίντεο, στη συνέχεια, διακρίνονται άνδρες των ειδικών δυνάμεων να εισβάλουν στη βάση μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος.

Το βίντεο έχει διάρκεια 11 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα και δείχνει πλάνα από τις 14 και τις 15 Ιουλίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το συγκεκριμένο βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα μια ημέρα πριν η ελληνική Δικαιοσύνη αποφανθεί για το τρίτο τουρκικό αίτημα περί έκδοσής τους

(Visited 1 times, 1 visits today)
By