Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Τουρκικές αιτιάσεις : Τραυματισμός δύο Πακιστανών από «ελληνικά» πυρά στον Έβρο

Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο, τις τελευταίες ώρες, για τραυματισμό Πακιστανών μεταναστών από ελληνικά πυρά στον Έβρο, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από την ελληνική πλευρά στους ισχυρισμούς αυτούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα αναφέρεται σε «περίεργα» περιστατικά στα σύνορα, τα οποία έχουν διαψευστεί από την Αθήνα.

Πριν λίγες εβδομάδες έκαναν λόγο για νεκρό 43χρονο Τούρκο από ελληνικά πυρά στον Έβρο, περιστατικό που αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι συνέβη η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Εξωτερικών.

Τώρα, σε δημοσίευμα της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sozcu αναφέρει πως:

«Στο χωριό Σουμπασί της Αδριανούπολης, δύο μετανάστες πακιστανικής εθνικότητας τραυματίστηκαν στο πόδι ως αποτέλεσμα πυροβολισμών που φέρεται να ρίφθησαν από την Ελλάδα».

To χωριό αυτό απέχει 6 χλμ από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και βρίσκεται απέναντι από το ελληνικό χωριό Κορνοφωλιά.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η εφημερίδα, οι τραυματίες διακομίστηκαν στο κρατικό νοσοκομείο του Ουζούν Κιοπρού, ενώ οι Αρχές διενεργούν έρευνα για το περιστατικό.

Το σχέδιο ενίσχυσης των συνόρων
Σημειώνεται πως σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα βρίσκεται η Αθήνα εν όψει του ενδεχομένου μαζικής εξόδου προσφύγων από το Αφγανιστάν, μετά τη κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

O φράχτης που κατασκευάστηκε στα βόρεια σύνορα της χώρας είναι έτοιμος, ενώ οι συνοριοφύλακες με περιπολίες και θερμικές κάμερες ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή τον Έβρο και τα παράνομα περάσματα, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και όλες οι δυνάμεις κατά μήκος των θαλάσσιων συνόρων στο Αιγαίο.

Οι αναλυτές που παρακολουθούν με προσοχή τα όσα συμβαίνουν στο Αφγανιστάν δεν αποκλείουν έκρηξη ροών, όμως δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο τα κυκλώματα να προσπαθήσουν το επόμενο διάστημα να εκμεταλλευτούν το χρόνο καθώς γνωρίζουν ότι λαμβάνονται έκτακτα αυστηρά μέτρα στον Έβρο.

Παράλληλα, η ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων από τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία και το Λιμενικό συζητήθηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το CNN Greece από επιχείρηση στο Σουφλί, όπου κύκλωμα δουλεμπόρων επιχείρησε να περάσει πάνω από 50 άτομα -άγνωστης εθνικότητας- στην Ελλάδα και οι συνοριοφύλακες απέτρεψαν την τελευταία στιγμή τα σχέδια του.

Η επιχείρηση καταγράφει από τις κάμερες νυχτός που δίνουν εικόνα σε επιχειρησιακό κέντρο και έτσι υπάρχει η δυνατότητα του ελέγχου κατά μήκος του ποταμού 24 ώρες το 24ωρο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By