Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ: Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο σε Αιγαίο και Κύπρο

Η Αγκυρα κλιμακώνει την επιθετική ρητορική της έναντι της Ελλάδας.

Λίγες ώρες μάλιστα μετά το σοβαρό επεισόδιο πάνω από το νησί της Ρω, όπου πέταξε τουρκικό ελικόπτερο προκαλώντας την αντίδραση της ελληνικής φρουράς με τροχιοδεικτικές βολές, ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ πήρε απόψε την σκυτάλη των εμπρηστικών δηλώσεων Μπαχτσελί.

Ο Ακάρ, αφού πραγματοποίησε επιθεωρήσεις στο ναύσταθμο του Γκιολτζούκ και σε στρατόπεδα της περιοχής της Καλλίπολης μίλησε για πολλά θέματα ανάμεσα τους το Αιγαίο και η Κύπρος.

Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης ο Ακάρ δήλωσε αρχικά πως «η Τουρκία επιθυμεί να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και κάνει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Ωστόσο έσπευσε να προσθέσει σε σαφώς απειλητικούς τόνους, ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ: «Πάντως δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Γι᾽ αυτό το λόγο έχουμε πάρει με αποφασιστικότητα κάθε μέτρο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε».

Μπαχτσελί: Ο Καμμένος να μπει σε κλινική -Αν χρειαστεί θα τους ξεριζώσουμε τα δόντια

Νωρίτερα ο ο επικεφαλής του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και συνεταίρος του Ερντογάν (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί έκανε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας, βάζοντας στο στόχαστρο και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο Μπαχτσελί συνέχισε το εθνικιστικό κρεσέντο πολλών υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν, και για μία ακόμα φορά απείλησε ουσιαστικά με πόλεμο, θυμίζοντας το τι συνέβη το 1922 με τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Απευθυνόμενος στον Πάνο Καμμένο, είπε χαρακτηριστικά: «Ξέχασε τις σημαίες που τους καταδίωκαν και τους έριξαν στη θάλασσα. Αν το θέλουν, θα επαναλάβουμε την Ιστορία. Για μας είναι παιχνιδάκι. Αν χρειαστεί, μπορούμε να τους διώξουμε ξανά στη θάλασσα».

Ειδικότερα για τον κ. Καμμένο ο κ. Μπαχτσελί είπε: «Εχει επηρεαστεί από την ελληνική μυθολογία, θέλει να γίνει Ποσειδώνας. Αν έχει κρίση υστερίας, να μπει σε κλινική».

Και συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις του: «Οι πρόγονοι των Ελλήνων πλήρωσαν το τίμημα για την εχθρότητα απέναντι στους Τούρκους και έλαβαν απάντηση στο πεδίο μαχών. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που δεν είναι μεγαλύτερη από το Ικόνιο. Οι ανεύθυνοι πολιτικοί τους τρίζουν τα δόντια. Εμείς, αν χρειαστεί, ξέρουμε να ξεριζώσουμε και να σπάσουμε αυτά τα δόντια».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By