Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Τραμπ: Και με την Άνγκελα και τον Εμανουέλ τα πάμε πολύ καλά

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαιώνει: έχει εξαιρετικές σχέσεις με τους περισσότερους ομολόγους του σε όλον τον πλανήτη. Κουβεντιάζοντας με δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροπλάνου Air Force One πριν προσγειωθεί στο Ανόι του Βιετνάμ, μίλησε για στους συνομιλητές του στις κυριότερες πρωτεύουσες.

«Συνεννοούμαι πολύ καλά με την Άγγελα, παρόλο που εσείς οι δημοσιογράφοι δεν το γράφετε», είπε σχετικά με την γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. «Εχω εξαιρετικές σχέσεις με την Τερέζα Μέι, έχω εξαιρετικές σχέσεις με τον Τζάστιν Τριντό, που μόλις άφησα». «Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας: πιστεύω πως έχω πολύ καλές σχέσεις με καθέναν απ” αυτούς», πρόσθεσε αναφερόμενος στους περίπου 20 ηγέτες που ήταν παρόντες στη σύνοδο κορυφής του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στο Ντανάνγκ.

Και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον οποίο αντάλλαξε μερικές λέξεις στο περιθώριο της συνάντησης αυτής; «Έχουμε μια καλή σχέση, αν σκεφτεί κανείς πως δεν γνωριζόμαστε πολύ καλά. Πιστεύω πως είναι μια πολύ καλή σχέση». Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, με τον οποίο πέρασε αυτή την εβδομάδα δύο ημέρες στο Πεκίνο; «Είναι ένας άνθρωπος ισχυρός, πολύ έξυπνος. Μου αρέσει πολύ. Του αρέσω κι εγώ. Εκπροσωπούμε δύο χώρες πολύ διαφορετικές, όμως συνενοούμαστε πολύ καλά».

«Έχω εξαιρετικές σχέσεις με τον Εμανουέλ», είπε λίγο αργότερα στη συζήτηση αναφερόμενος στον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του επειδή είναι σε φόρμα την ώρα που η μακρά περιοδεία του στην Ασία φθάνει στο τέλος της. «Πολλοί έλεγαν πως είναι σωματικά σχεδόν αδύνατο να αντέξει κανείς επί 12 ημέρες», είπε. «Είσαστε εξίσου ανθεκτικοί μ” εμένα, με ακολουθείτε παντού!» κατέληξε κεφάτος και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By