Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Τραγωδία! Εκατοντάδες εργάτες παγιδευμένοι μετά την κατάρρευση ορυχείου στην Αφρική

Σύμφωνα με πληροφορίες, 87 μεταλλωρύχοι φαίνεται να έχουν διασωθεί

central_african_republic

Στα έγκατα της γης παγιδεύτηκαν σήμερα περισσότεροι από 110 εργάτες μετά την κατάρρευση χρυσωρυχείου στη βορειοανατολική Νότια Αφρική, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου τους, ενώ σύμφωνα με την υπηρεσία πρώτων βοηθειών 87 μεταλλωρύχοι έχουν διασωθεί.

Ο Μανζίνι Ζούνγκου, εκπρόσωπος της Ένωσης Μεταλλωρύχων δήλωσε ότι περίπου 115 μέλη του συνδικάτου παγιδεύτηκαν κάτω από τη γη μετά την κατάρρευση του χρυσωρυχείου Λίλι στο Μπάρμπερτον, στην επαρχία Μπουμαλάνγκα, νωρίς σήμερα το πρωί. «Μέχρι στιγμής είναι ασαφές τι προκάλεσε την καταστροφή», δήλωσε.

Το ορυχείο βρίσκεται περίπου 360 χλμ. ανατολικά του Γιοχάνεσμπουργκ. Ο Μάικ Μακ Τσέσνι, εκτελεστικός διευθυντής της μικρής εταιρίας χρυσού Vantage Goldfields, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι αρχικά 115 εργάτες παγιδεύτηκαν στο ορυχείο Λίλι, οι περισσότεροι έχουν διασωθεί και οι υπόλοιποι αναμένεται σύντομα να ανεβούν στην επιφάνεια.

Η κατάρρευση σημειώθηκε στην κεντρική είσοδο του ορυχείου, πρόσθεσε ο Μακ Τσέσνι από τα γραφεία της εταιρίας στο Μπάρμπερτον, Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι.
Εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης ER24 δήλωσε ότι οι μεταλλωρύχοι που έχουν διασωθεί φέρουν ελαφρά τραύματα.

Τα ορυχεία της Νότιας Αφρικής θεωρούνται τα πιο βαθιά που υπάρχουν και τα πιο επικίνδυνα παγκοσμίως. Οι ανθρώπινες απώλειες στη βιομηχανία αυτή έχουν μειωθεί λόγω των ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας και της μείωσης του εργατικού δυναμικού καθώς η παραγωγή καταγράφει μείωση. Πέρυσι 77 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν σε ατυχήματα σε ορυχεία, το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By