Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Τραμπ: Δική μου απόφαση πότε θα επανεκκινήσει η αμερικανική οικονομία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι αυτός αποφασίζει πότε θα επανεκκινήσει η αμερικανική οικονομία και όχι οι κυβερνήτες Πολιτειών.

«Αυτή είναι απόφαση του προέδρου και για πολλούς βάσιμους λόγους. Τούτου λεχθέντος, η κυβέρνηση και εγώ συνεργαζόμαστε στενά με τους κυβερνήτες και αυτό θα συνεχιστεί. Μια απόφαση μου, σε συνεργασία με τους κυβερνήτες και συμμετοχή άλλων, θα παρθεί σύντομα!», τόνισε με tweet του ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι ψευδώς ανέφεραν ότι οι κυβερνήτες θα αποφασίσουν πότε θα τεθεί ξανά σε λειτουργία η οικονομία.

Ενώ αξιωματούχοι ομοσπονδιακών υγειονομικών υπηρεσιών έχουν εκδώσει οδηγίες για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της κάλυψης προσώπου με μάσκες, η Ουάσινγκτον δεν έχει δώσει συστάσεις σε εθνικό επίπεδο αναφορικά με το κλείσιμο σχολείων, δημόσιων υπηρεσιών και επιχειρήσεων, αφήνοντας τις Πολιτείες από μόνες τους να πάρουν αυτές τις αποφάσεις.

Ο Τραμπ θέλει να ανοίξει ξανά την αμερικανική οικονομία το συντομότερο δυνατό, καθώς η πανδημία της Covid-19 έχει σκοτώσει σχεδόν 22.000 Αμερικανούς και στοιχίζει εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Νομικοί εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι ένας πρόεδρος των ΗΠΑ έχει περιορισμένη εξουσία να διατάξει τους πολίτες να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας τους ή πόλεις να ανοίξουν ξανά κυβερνητικά κτίρια, μέσα μεταφοράς ή τοπικές επιχειρήσεις.

Με βάση τη δέκατη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, οι κυβερνήσεις των Πολιτειών έχουν την εξουσία να αστυνομεύουν τους πολίτες και να επιβάλουν κανόνες για το δημόσιο συμφέρον.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By