Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Τραμπ: Δίνω ένας δισ. για να βγω πρόεδρος και θα απελάσω όλους τους μετανάστες

Προκαλεί για ακόμη μια φορά με τις δηλώσεις του ο υποψήφιος για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών

Donald-Trump

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο επικρατέστερος σήμερα μεταξύ των διεκδικητών του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, δήλωσε σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί σήμερα Κυριακή από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News ότι εάν αναδεικνυόταν στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ, θα απέλαυνε όλους ανεξαιρέτως τους μετανάστες που δεν έχουν άδεια παραμονής και θα ακύρωνε τα διατάγματα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το μεταναστευτικό.

«Θα κρατήσουμε μαζί τις οικογένειες, αλλά πρέπει να φύγουν«, τόνισε ο Τραμπ στην εκπομπή Meet The Press του NBC News, σύμφωνα με ένα απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησε, το οποίο μεταδόθηκε εκ των προτέρων χθες Σάββατο.

Ερωτηθείς σχετικά με τους μετανάστες που μπορεί να μην έχουν πού να πάνε, ο Τραμπ ανέφερε ότι το πρόβλημα θα εξεταστεί, αλλά «πρέπει να φύγουν… ή έχουμε χώρα ή δεν έχουμε«.

Ο 69χρονος Τραμπ τόνισε ότι θα ακυρώσει όλες τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου του Ομπάμα για το μεταναστευτικό, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης που προστατεύει από την απέλαση τα παιδιά ανθρώπων που είχαν εισέλθει στις ΗΠΑ παράνομα αλλά έχουν γεννηθεί στη χώρα.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων και διασημότητα των τηλεοπτικών ριάλιτι σόου, που παραμένει ο επικρατέστερος μεταξύ των 17 υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ως τώρα, έχει προκαλέσει σάλο με τα προκλητικά σχόλιά του για το μεταναστευτικό. Πρόσφατα καταφέρθηκε εναντίον των παράτυπων μεταναστών από το Μεξικό με ιδιαίτερα μειωτικούς όρους, χαρακτηρίζοντάς τους εγκληματίες και βιαστές.

Στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι ζουν σήμερα 11 εκατομμύρια μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής.

Σε άλλη του συνέντευξη ο Ντόναλαντ Τραμπ μάλιστα δεν δίστασε να δηλώσει πως προκειμένου να βγει πρόεδρος είναι διατεθειμένος να δώσει ένα δισ. δολάρια.

Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε τον μεγιστάνα του real estate αν θα ξόδευε ένα δισεκατομμύριοαπό την περιουσία του για να καλύψει τα έξοδα της καμπάνιας τους απάντησε χωρίς κανένα δισταγμό «Θα το έκανα αυτό, ναι» και συμπλήρωσε: «αν χρειαζόταν».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By