Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τραμπ: Νικήσαμε τον ISIS στη Συρία – Αποχωρούν οι δυνάμεις των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για άμεση και ολική απομάκρυνση των στρατευμάτων τους από τη Συρία, σύμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε στο CNNi. Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος πανηγυρίζει για την ήττα του ISIS στη χώρα, όπως τόνισε σε ανάρτησή του στο twitter.

«Έχουμε νικήσει τον ISIS στη Συρία, αυτός ήταν και μόνος λόγος που ήμασταν εκεί (σ.σ. οι δυνάμεις των ΗΠΑ)», τόνισε στην εν λόγω ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με την πηγή του αμερικάνικου δικτύου, ο Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει το σύνολο των αμερικάνικων δυνάμεων, ικανοποιώντας έτσι και μία από τις πάγιες επιθυμίες του.

Οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τις δυνάμεις τους στο Ιράκ, έχοντας έτσι τη δυνατότητα επιθέσεων και στη γειτονική Συρία, ωστόσο, η απομάκρυνση των αμερικανών από τα συριακή εδάφη ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της Δαμασκού, της Μόσχας και της Τεχεράνης, που ήταν έντονα δυσαρεστημένες από την αμερικανική επιρροή στην περιοχή.

Οι ΗΠΑ έχουν 2.000 στρατιώτες στη χώρα, με τους περισσότερους να επιχειρούν κατά του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους. Οι Αμερικανοί στήριζαν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, οι οποίες το τελευταίο διάστημα σημείωσαν σημαντικές επιτυχίες στη μάχη κατά του ISIS, κατακτώντας το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των τρομοκρατών ανατολικά του Ευφράτη.

Όπως αναφέρει το CNNi, οι εκτιμήσεις για το πόσοι – ακριβώς – είναι οι μαχητές του ISIS που επιχειρούν στη Συρία, ποικίλουν.

Οι δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ είναι έτοιμες για επέμβαση στη Σύρια, οποιαδήποτε στιγμή αυτό κριθεί απαραίτητο. Είναι χαρακτηριστικό πως τις τελευταίες εβδομάδες, είναι εκατοντάδες οι αμερικάνικες αεροπορικές επιδρομές σε στόχους του ISIS. Ορισμένα από αυτά τα χτυπήματα είχαν εξαπολυθεί από ιρακινό έδαφος, όπου οι ΗΠΑ έχουν περισσότερους από 5.000 στρατιώτες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By