Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Τραμπ: Θα βάλουμε τέλος στην ανεξέλεγκτη κούρσα εξοπλισμών με Κίνα και Ρωσία

Διατεθειμένος να ξεκινήσει συζητήσεις με την Κίνα και τη Ρωσία για το ζήτημα των εξοπλισμών εμφανίστηκε μέσω twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ότι με τους ομολόγους του θα αρχίσουν να μιλούν «για ουσιαστική παύσει στην μεγάλη και ανεξέλεγκτη κούρσα εξοπλισμών».

Η τοποθέτηση του Τραμπ έγινε μετά την επιστροφή του από τη σύνοδο των G20 στην Αργεντινή. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τις επικείμενες συζητήσεις ή για το τι ειπώθηκε στο Μπουένος Άιρες.

«Είμαι βέβαιος ότι, κάποια στιγμή στο μέλλον, ο πρόεδρος Σι κι εγώ, μαζί με τον πρόεδρο Πούτιν της Ρωσίας θα αρχίσουμε να συζητάμε για μια ουσιαστική παύση σε αυτό που έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη και ανεξέλεγκτη κούρσα εξοπλισμών. Οι ΗΠΑ ξόδεψαν 716 δισεκατομμύρια δολάρια αυτόν τον χρόνο. Είναι τρελό!», έγραψε.

«Ο Σι κι εγώ είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να φέρουμε μαζικές αλλαγές»

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρέλειψε να εξάρει τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ αλλά και τον ίδιο, λέγοντας ότι οι δυο τους είναι οι μόνοι που μπορούν να φέρουν αλλαγές.

«Ο πρόεδρος Σι κι εγώ έχουμε πολύ ισχυρή και προσωπική σχέση. Αυτός κι εγώ είμαστε οι μόνοι δύο άνθρωποι που μπορούμε να φέρουμε μαζικές και πολύ θετικές αλλαγές στο εμπόριο και σε άλλους τομείς, ανάμεσα στα δύο σπουδαία Κράτη. Μια λύση για τη Βόρεια Κορέα είναι εξαιρετική για την Κίνα και ΟΛΟΥΣ», υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By