Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Τραμπ: Θέλω να φύγουμε από τη Συρία, να φέρω τους στρατιώτες μας στην πατρίδα

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι σκέφτεται «πολύ σοβαρά» να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, τονίζοντας ότι θα λάβει σύντομα μια απόφαση για τη μείωση της υποστήριξης που παρέχει η Ουάσιγκτον στην περιοχή.

«Η πρωταρχική αποστολή μας ήταν να ξεφορτωθούμε το ISIS. Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει αυτό το έργο και θα λάβουμε πολύ σύντομα μια απόφαση, σε συντονισμό με άλλους, για το τι θα κάνουμε», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους ηγέτες των τριών χωρών της Βαλτικής.

«Θέλω να φύγουμε (από τη Συρία). Θέλω να φέρω τους στρατιώτες μας στην πατρίδα», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα ο Μπρετ ΜακΓκερκ, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, δήλωνε σε ένα φόρουμ στην Ουάσιγκτον: «Βρισκόμαστε στη Συρία για να πολεμήσουμε το ISIS. Αυτή είναι η αποστολή μας και δεν έχει τελειώσει ακόμη και θα την ολοκληρώσουμε».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ αναφέρεται στο ζήτημα αυτό. Λίγες ημέρες νωρίτερα, σε ομιλία του στο Οχάιο, είπε πως ΗΠΑ σύντομα θα αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Σύρια. «Θα αποσυρθούμε σύντομα από την Συρία. Ας αφήσουμε τους άλλους να φροντίσουν για αυτή», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στη μάχη κατά του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, σημείωσε:

Θα ελέγχουμε το 100% του χαλιφάτου (σσ.όπως αποκαλούν ορισμένες φορές τη γη), το παίρνουμε πίσω, σιγά, σιγά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ακόμη πως πιστεύει ότι θα μπορούσε να έχει μια πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σίγουρα.

«Θεωρώ ότι θα μπορούσα να έχω μια πολύ καλή σχέση με τη Ρωσία και με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν και εάν αυτό συνέβαινε, θα ήταν κάτι το απίθανο. Αλλά υπάρχει επίσης μια μεγάλη πιθανότητα αυτό να μην συμβεί. Ποιος ξέρει;» επισήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By