Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Τράπεζες: Αύξηση του ημερήσιου ορίου ανά πελάτη από 100.000 σε 150.000 ευρώ την ημέρα

Αναμένεται νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

trapezes

Οι πληροφορίες αυτές για τα capital controls δεν επιβεβαιώνονται από κυβερνητικά στελέχη. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές το ημερήσιο όριο από τις υποεπιτροπές θα αυξηθεί στα 22 εκατ. την ημέρα από 15 εκατ., ενώ κύκλοι της αγοράς πιέζουν την κυβέρνηση για περισσότερη ευελιξία για να μην αναγκαστούν να κλείσουν επιχειρήσεις. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως θα δοθεί δίμηνη παράταση για τις ακάλυπτες επιταγές.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, αναμένεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα προβλέπει:

– Αύξηση του ημερήσιου ορίου ανά πελάτη από 100.000 ευρώ την ημέρα σε 150.000 ευρώ την ημέρα.

– Αύξηση του σωρευτικού ορίου ανά πιστωτικό ίδρυμα από 3,4 εκατ. ευρώ την ημέρα σε 5 εκατ. ευρώ την ημέρα για τις συστημικές τράπεζες και ανάλογα για τις λοιπές.

– Το ημερήσιο όριο που θα εγκρίνουν οι υποεπιτροπές αυξάνεται από 15 εκατ. την ημέρα σε 22 εκατ. την ημέρα.

Οι αλλαγές αυτές θα έρθουν καθώς όλοι οι κύκλοι της αγοράς και οι επιχειρηματικοί πιέζουν για την ανάγκη χαλάρωσης των περιοριστικών όρων για τις εταιρικές συναλλαγές στο εξωτερικό, καθώς οι περισσότερες εταιρείες έχουν γονατίσει.

Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες ακόμα δεν επιβεβαιώνονται από τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά διαρρέονται από τραπεζικούς κύκλους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρχει λύση και στο θέμα των ακάλυπτων επιταγών με νέα περίοδο χάριτος τουλάχιστον δύο μηνών για την εξόφληση των επιταγών. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των capital controls πολλές επιταγές βρίσκονται στα χέρια πελατών, χωρίς κανένα αντίκρισμα όμως.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By