Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Τρέχει να σώσει τον Σχινά και η Σβίγκου: Στοχοποίηση του για την τηλεθέαση

«Στοχοποίηση ενός νέου ανθρώπου» και «σταύρωση ενός παιδιού 28 ετών για τα νούμερα της τηλεθέασης»

rania svigkou

Από κάθε πλευρά προσπαθεί η κυβέρνηση να εξηγήσει τα ανεξήγητα σχετικά  με τους διορισμούς του γραμματέα της Νεολαίας του κόμματος, Ιάσονα Σχινά Παπαδόπουλου, αλλά δεν πείθει.

Σε παρέμβασή της στον ΣΚΑΪ, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου μίλησε για ειδικό νόμο που επιτρέπει την τοποθέτηση προσωρινών μετακλητών υπαλλήλων στα γραφεία υπουργών και υφυπουργών, ενώ επιτέθηκε και στα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «σταύρωση» ενός 28χρονου για χάρη της τηλεθέασης.

«Υπάρχει ειδικός νόμος από το 1991 με βάση τον οποίο τοποθετούνται στα πολιτικά γραφεία των υπουργών και των υφυπουργών προσωρινοί μετακλητοί υπάλληλοι και ειδικοί σύμβουλοι. Πρόκειται για πολιτικές και όχι υπηρεσιακές θέσεις, προσλαμβάνονται από τους αντίστοιχους υπουργούς, η θητεία τους λήγει αυτοδικαίως με τη θητεία του υπουργού ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο αποφασίσει ο υπουργός», είπε η κ. Σβίγκου θίγοντας το θέμα που έχει προκύψει με τον Ιάσωνα Σχινά Παπαδόπουλο, τονίζοντας ότι ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ δεν προέβη σε διορισμούς.

Οπως τόνισε η κ. Σβίγκου, δεν πρόκειται για διορισμούς στο Δημόσιο, αλλά για προσωρινές θέσεις, «όπου όλοι οι υπουργοί, από την ψήφιση αυτού του νόμου, διορίζουν άτομα της απόλυτης εμπιστοσύνης τους», ενώ συμπλήρωσε «Μπορώ να σας πω μάλιστα, ότι πολλοί από αυτούς δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ».

Επιτέθηκε μάλιστα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι είχε 51 συμβούλους στο υπουργείου του. «Και μιλάτε για δήθεν διορισμούς του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ;», συνέχισε.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ακόμη για «στοχοποίηση ενός νέου ανθρώπου» και «σταύρωση ενός παιδιού 28 ετών για τα νούμερα της τηλεθέασης».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By