Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

Τρεις «πληγές» για την κυβέρνηση: Περικοπές στις συντάξεις, ΔΕΗ και αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

«Γκρίνια» και αντιδράσεις από μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Ζητούν ανάκληση των περικοπών στις συντάξεις – «Στα κάγκελα» και για την εκποίηση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ – Ενστάσεις και επί του νόμου για τους ανάδοχους γονείς

Τρία ανοιχτά μέτωπα φαίνεται ότι δοκιμάζουν, για μια ακόμα φορά, την κυβερνητική συνοχή, θέτοντας εν αμφιβόλω την κοινοβουλετική δύναμη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αν και, συνήθως, οι βουλευτές της συγκυβέρνησης τείνουν να… ξεχνούν τις αντιδράσεις τους, όταν έρχεται η ώρα της ψηφοφορίας.

Οι τρεις… πληγές για την κυβέρνηση είναι: οι ήδη ψηφισμένες περικοπές στις συντάξεις, το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, αλλά και το θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια.

Πιο συγκεκριμένα, από μερίδα βουλευτών, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, τέθηκε το ζήτημα των ψηφισμένων νέων περικοπών στις συντάξεις, με το ερώτημα εάν αυτά τα μέτρα μπορούν να ανακληθούν, δεδομένων των επιδόσεων της οικονομίας και των στοιχείων για το πρωτογενές πλεόνασμα, που ξεπέρασε ακόμα και τις πλέον αισιόδοξες κυβερνητικές προσδοκίες.

Αναφορικά με τη ΔΕΗ, τριγμούς προκαλεί το νομοσχέδιο, το οποίο εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, καθώς οι κυβερνητικοί βουλευτές που τοποθετήθηκαν για το θέμα στην αρμόδια Επιτροπή, ζήτησαν να υπάρξουν ασφαλιστικές «δικλείδες» για την προστασία των θέσεων εργασίας στις προς πώληση μονάδες.

Το τρίτο και τελευταίο μέτωπο βουλευτών συγκροτείται και κόντρα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Δέκα βουλευτές ετοιμάζονται να απευθύνουν επιστολή προς τον κ. Τσίπρα, με την οποία θα εκφράζουν τη διαφωνία τους στην προοπτική να ανοίξει νομοθετικά ο δρόμος για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By