Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Tripadvisor: Το μουσείο της Ακρόπολης το έκτο καλύτερο του κόσμου

Ως το έκτο καλύτερο μουσείο του κόσμου ψήφισε το κοινό του TripAdvisor το Μουσείο της Ακρόπολης στα ετήσια βραβεία Travellers που διοργανώνει η δημοφιλής πλατφόρμα.

Οι νικητές αναδείχτηκαν βάσει αλγορίθμου που αναλύει εκατομμύρια κριτικές και βαθμολογίες από μουσεία σε όλο τον κόσμο που συλλέχθηκαν μέσα σε 12 μήνες από τους ταξιδιώτες του TripAdvisor σε όλο τον κόσμο.

«Το ολοκαίνουργιο κτήριο είναι εκπληκτικό όσο οι θησαυροί που φιλοξενεί. Ένα διάφανο γυάλινο δάπεδο αποκαλύπτει τα ερείπεια που βρέθηκαν κατά τις πρόσφατες ανασκαφές καθώς κινείται κανείς προς το μουσείο.

Την πρώτη τριάδα των καλύτερων μουσείων παγκοσμίως για το 2018 καλύπτουν το συναρπαστικό Musée d’Orsay στο Παρίσι, το Εθνικό Μνημείο και Μουσείο 9/11 της Νέας Υόρκης και το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνη.

Σχεδιασμένο από τον ελβετικό αρχιτέκτονα Μπέρναρντ Τσουμί σε συνεργασία με τον Μιχάλη Φωτιάδη και τους συνεργάτες αρχιτέκτονες στην Αθήνα, το Μουσείο της Ακρόπολης είναι μία από τις καλύτερα σύγχρονα οικοδομήματα της πόλης των Αθηνών.

Τα 10 κορυφαία μουσεία παγκοσμίως σύμφωνα με το Tripadvisor

Musée d’Orsay – Παρίσι, Γαλλία

Το Εθνικό Μνημείο & Μουσείο 9/11 – Νέα Υόρκη,

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης – Νέα Υόρκη,

Το Βρετανικό Μουσείο – Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Εθνικό Μουσείο Prado – Μαδρίτη, Ισπανία

Μουσείο Ακρόπολης – Αθήνα, Ελλάδα

Μουσείο του Λούβρου – Παρίσι, Γαλλία

Εθνικό Μουσείο του Β “Παγκοσμίου Πολέμου – Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα

Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας – Πόλη του Μεξικού

Μουσείο πολέμου – Χο Τσι Μινχ, Βιετνάμ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By